Repertoár

A Cry Free egy Deep Purple tribute banda, ezért több mint 6 órás repertoárja -Magyarországon valószínűleg egyedülálló módon- kizárólag a klasszikus brit hard rock zenekar szerzeményeit tartalmazza.

A program gerincét természetesen a a klasszikusnak tekintett II. felállás (Blackmore-Gillan-Glover-Lord-Paice) három csúcslemeze, az In Rock, a Fireball és a Machine Head adja, amelyek teljes terjedelmükben (korabeli kislemezdalokkal és ritka bónuszokkal kiegészítve) a zenekar repertoárján vannak.

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

A Cry Free a hazai Deep Purple-lel (is) foglalkozó zenekarok nagy többségével ellentétben, nem áll meg a II. felállás reprezentálásánál. A Cry Free tagjai úgy gondolják, hogy a David Coverdale és Glenn Hughes nevével fémjelzett III. és IV. felállások zenei hagyatéka is igen értékes. Ezért az olyan nagy nóták, mint a Burn, a Mistreated vagy a Stormbringer, illetve az olyan ritkán hallható érdekességek, mint a Lady Luck vagy a This Time Around is a repertoár aktív részét képezik. Az eredeti, 1968-ban alakult, kissé útkereső Deep Purple felállás is rendelkezik olyan dalokkal, amelyek feldolgozásért kiáltanak. Ilyen például a Hush, amely szintén a Cry Free állandó műsorszáma. A Deep Purple Cover Band időről-időre olyan ritkaságokat is műsorra tűz a 60-as évek végéről, mint a Lalena vagy az Emeretta. Az 1984-es újjáalakulástól napjainkig tartó időszak különböző Deep Purple verziói is szolgáltattak kitűnő albumokat és nótákat, amelyek szintén nem kerülik el a csapat figyelmét. A kötelező Perfect Strangers mellett meglepetést okozhatnak a srácok többek között egy Ramshackle Man-nel vagy egy Fire In The Basement-tel is.

A Cry Free nagy figyelmet fordít arra is, hogy mindig a lehető legnaprakészebb legyen. Megalakulása óta 4 albumot adott ki a Deep Purple, és a magyar követők minden alkalommal szinte azonnal beemeltek repertoárjukba néhány dalt az újdonságok közül. Ezt a szokásukat olyan szintre fejlesztették, hogy a 2005-ös Rapture Of The Deep lemez alkalmával már a megjelenés estéjén játszottak feldolgozást az anyagról.

Az együttes pályafutása során több mint 60 Deep Purple szerzeményt sajátított el és adott elő színpadon. A nóták többféle, a legnagyobb slágerek esetében akár tucatnyi különböző változatban is felcsendülnek. A Cry Free birtokában lévő terjedelmes zeneanyag lehetővé teszi, hogy a csapat különféle konceptestekkel állítson emléket a Purple különböző korszakainak. A repertoár természetesen folyamatosan bővül. The Battle Rages On...