A zenekar

Fülöp Tiborgitár

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Fülöp Tibor 1983. december elsején született. Kisfiúként is már rockzenei bakelitekre táncolt. Gyerekként eredetileg elektronikus zenésznek készült. Apja is gitározott, ám őt 16 évesen a nagybácsija bolondította meg a gitározással kapcsolatban; az első dolog, amit gitáron megtanult, a Smoke On The Water intrója volt. Először Szanics Rudolfnál, majd sokáig autodidakta módon, később fél évig Mészáros Ádámtól tanult, egy évig pedig a székesfehérvári Dr. Jazz könnyűzenei iskolában Birta Miklós is tanította. 18 éves kora óta játszik metal, blues, fusion, világzenei, akusztikus és rock zenekarokban. Jelenlegi zenekarai a Cry Free mellett a Reload rock band és a Tonite akusztikus zenekar. Tibi márkától függetlenül azt szereti, ami jól szól, így ritka, néha szokatlan dolgokat látni nála. Jelenleg Charvel és Hohner custom gitárokat, Taurus erősítőt, T64 ládát és Zoom g1on, Boss processzorokat használ.

Kedvenc Deep Purple dalai: a Pictures Of Home, a No One Came és a Wring That Neck big band verziója.
Kedvenc Deep Purple albumai: a Fireball, a Live With The London Symphony Orchestra és a Machine Head.

Scholtz Attilaének, konga és harmonika

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Scholtz Attila 1973. június 7-én, Budapesten született. 1991-ben érettségizett, 1995-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskolán általános tanítói és angol nyelvoktatói, 1998-ban az ELTE-n angol nyelvtanári diplomát szerzett, civilben magántanárként és fordítóként dolgozik. A Magyar Rockzenészekért Alapítvány kuratóriumának alapítótagja; 4 éven át erősítette a szervezetet legaktívabb időszakában. 1987 óta játszik zenekarokban énekesként, ritkábban billentyűsként, gitárosként és herflisként is. Énekesként 10 éven át részesült klasszikus hangképzésben, de zongorát, latin percussiont és zeneelméletet is tanult. A Cry Free-ben a zenekarvezetői és koncertszervezői feladatokat is ő látja el. Kedvenc énekesei: Glenn Hughes, David Coverdale és Ian Gillan. 2003-ban az Arany Nyíl Gála "Év Énekese" díjában részesült. Scholtz Attila Shure SM58 mikrofont, Hohner és Hering szájharmonikákat, valamint Meinl kongákat, bongókat és LP ütőhangszereket használ. Korábbi zenekarai: Noise és Sweet Red Wine (billentyűs-énekesként), Stephenson Rocket (billentyűsként), Szekeres Tamás és a Treo (énekes-szájharmonikásként), valamint Szekeres Tamás Jam Band (énekesként). Jelenlegi zenekarai a Cry Free mellett a Nick Simper and Nasty Habits, a Dinamit, a Zep Session és a Celebration Days.

Az első kedvenc Deep Purple nótája a Wring That Neck volt, az örök kedvencek a Lazy és a Mistreated, de néhány kivétellel az összeset imádja.
Kedvenc Deep Purple albumai a Concerto for Group and Orchestra, az In Rock, a Fireball, a Machine Head, a Made In Japan, a Burn, a Stormbringer és a California Jam.

Soós Norbertbillentyűk

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Soós Norbert 1981. április 23-án született Nagykőrösön. Végzettsége: képesített kereskedő, boltvezető, de jelenleg nem a szakmájában dolgozik; a zenélés mellett lovakkal foglalkozik. 6 éves korában kezdett el érdeklődni a zene iránt, gyermekként édesapja Petrof pianíno és Böhm Matador elektromos orgonáján gyakorolt, majd 16 évesen apja régi zenészbarátja, Verebély Sándor "Santó" meghívására akkori Roxigén nevű zenekarának billentyűse lett. Megfordult a Renegod, a Pegazus és a Médium zenekarokban is, majd a 2007-ben újra összeálló Trans Express együttes vendégeként lépett fel a PECSÁban, a Uriah Heep előtt, és a mai napig kap meghívásokat tőlük. A Cry Free mellett évekig egy másik tribute, a Blonday csapatát is erősítette, ahol az eredeti Blondie dalokat a 70-es 80-as éveket idéző, hard-rock hangzásirányú számokká dolgozták át a Hammond orgona segítségével. A Cry Free-ben 2010 őszétől muzsikál. Kedvenc billentyűsei: Jon Lord, Ken Hensley, Jimmy Smith és a Hammond orgona jazz-blues-rock nagyjai. Soós Norbert Hammond C3 és M3 elektromos orgonákat 2db Leslie 760 és egy Marshall Valvestate 80 erősítővel, továbbá Fender Rhodes Mark II elektromos zongorát, Yamaha SK-20 és Roland A33 master keyboard szintetizátorokat iPad-del, FX Ringmodulator effektet, és szintierősítőként egy Peavey KB-60 combót használ.

Kedvenc Deep Purple nótái: Hush, Lazy, Highway Star, Child In Time, Speed King, és még számtalan sok dal.
Kedvenc Deep Purple albumai: Made In Japan, Scandinavian Nights és California Jam, valamint az összes kiadott koncert DVD.

Tatai Tamásdob

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Tatai Tamás 1975. július 26-án, Budapesten született. Az általános iskola elvégzése után Herenden tanult tovább, ahol 1995-ben végzett porcelánfestőként. 5 éves kora óta dobol, 1998 és 2002 között Szendőfi Péter magántanítványa volt. Eddigi zenészi tevékenységei a műfajok széles skáláján mozogtak; színházi munkák, szalonzenekarok, különböző pop, rock, blues, jazz és big band együttesek tarkítják zenei múltját. 21 éve erősíti a Session (később: Zep Session) nevű Led Zeppelin tribute bandát. Magántanárként doboktatással is foglalkozik. A Jon Lord - Cry Free turnék során Lord mester annyira megszerette játékát, hogy felkérte szerepelni a Concerto for Group and Orchestra stúdiófelvételén is. Kedvenc dobosai: Dennis Chambers, John Bonham és sokan mások. Tatai Tamás Premier XPK dobokat és Tama Superstar pergőt, valamint Zildjian cintányérokat és Big Stick TT6a signature (tataitamas modell) dobverőt használ.

Kedvenc Deep Purple nótái: Never Before, When A Blind Man Cries, Speed King, Fools, Burn, Stormbringer, Might Just Take Your Life, Bloodsucker, This Time Around/Owed To G és amit épp játszik a zenekar.
Kedvenc Deep Purple albumai: In Rock, Machine Head, Who Do We Think We Are, Burn, Stormbringer, Come Taste The Band és minden, ami koncert

Külföldi munkavállalásai idején Tamást Kaminszki Szergej (Celebration Days, Heep Freedom) helyettesíti a koncerteken.

Tóth Csababasszusgitár

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Tóth Csaba 1975. augusztus 12-én született Budapesten. A 60-as, 70-es évek zenei hatására (The Beatles, The Rolling Stones, Cream, Ten Years After, Deep Purple stb) kezdett el bandákban játszani még kisiskolás korában. Egyik nagyon korai együttesében az a Kállai János volt a gitáros, aki később 8 évet eltöltött a Cry Free-ben is. Civil tanulmányai és munkái mellett mindig nagy szerephez jutott nála a zenei önfejlesztés, amelyet elsősorban autodidakta módon végzett, a CD lejátszó, illetve korábban a magnó mellett ülve, a 70-es évek rockzenéit hallgatva, és a basszussávokat tanulmányozva hosszú-hosszú órákon át. Amellett, hogy számos zenekarában énekes is volt, kísérletezett az összes általános hangszeren, melyek közül gitáron, blues szájharmonikán és basszusgitáron bizonyult a legtehetségesebbnek. A Stephenson Rocket nevű formáció -ahol basszusozott és énekelt -hozta meg számára az underground blues-rock szcénában az ismertséget és elismertséget, majd Chubby Blues néven létrehozott egy country/southern/blues csapatot, ahol egy időre elektroakusztikus gitárra cserélte a "bőgőt". Itt a produkció középpontjában saját dalai álltak, amelyekhez a szöveget és a zenét is ő írta. Ezután Závodi János kérte fel Jack Bruce szerepére Cream emlékzenekarában, és gyakran lépett színpadra Török Ádám társaságában is. Három éven át Fischer László Korál Forever zenekarában basszusozott, de Balázs Fecó együttesében is fel-felbukkan a Korál műsorral. Emellett tagja volt -szintén a négyhúroson -a Keith Richards R n R Cirkusz elnevezésű formációnak is, amelyben a nemrég elhunyt gitárossal, Pribil Györggyel játszott együtt. Tóth Csaba Fender Jazz Bass és Squier Vibe Jazz Bass basszusgitárokat használ egy Orange Terror Bass fej - Ashdown láda erősítőkombinációval. Kedvenc basszusgitárosai Jack Bruce és Robert Trujillo.

Kedvenc Deep Purple nótái: Gettin' Tighter, You Keep On Moving, Ted The Mechanic és When A Blind Man Cries
Kedvenc Deep Purple albumai: In Rock, Burn, Stormbringer, Come Taste The Band