A zenekar

Bognár Csabagitár

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Bognár Csaba 1985. december 7-én, Budapesten született. Érettségi után a Kõbányai Zenei Stúdió gitár szakán tanult, ahol nagy hatással volt rá Tóth János Rudolf és Póka Egon. Példaképe kiskora óta Tátrai Tibor, akirõl egy (Magyar Atom koncert alatt megszületett) lovát is elnevezte. Blues arcként került kõbányára, ahol megismerkedett Scott Henderson, John McLaughlin és John Scofield zenéjével, ami kitárta elõtte a világot és mélyebb zeneelméleti ismeretek megszerzésére ösztönözte. Akkori zenekarával Mahavishnu Orchestra számokat, és saját zenét játszottak. A Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Jazz Tanszakán késõbb Babos Gyula és László Attila tanítványaként végzett. Magántanárként és a Martonvásári Mûvészeti Iskola gitár szakán tanított évekig. Különbözõ jazz és blues formációkban, a Santana Cover Band és a Hungarian Pink Floyd Show zenekarokban gitározott, jelenleg a Cry Free mellett saját akusztikus témáival kísérletezik. Bognár Csaba Fender Stratocastert, Marshall 1987x 50w erõsítõt, Marshall 1960 Classic 4x12 Greenback ládát, Line6 M13 effektet, és Electro Harmonics Soul Food Overdrive-ot használ.

Kedvenc Deep Purple nótája: Child In Time, Mistreated, Burn, Highway Star
Kedvenc Deep Purple albumai: In Rock, Fireball, Machine Head, Burn

Kaminszki Szergejdob

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Kaminszki Szergej 1995. május 4-én született Budapesten. Édesapja már kiskorában megszerettette vele a dobolást, első nagy inspirációja Ringo Starr volt, aki lenyűgözte őt kreativitásával. Először csak hobbiként tekintett a zenélésre, de aztán 12-13 évesen elkezdte megismerni a hard rock nagyjait (Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple), így életcéljává vált, hogy a nagyokhoz hasonló sikereket érjen el. John Bonham ekkoriban egy új világot nyitott meg számára, hiszen azelőtt még soha nem hallott olyan nyers, őserő dobolást, mint ami tőle hallható, a legnagyobb hatást azonban mégis talán Ian Paice gyakorolta rá. 2008-ban Németh Gábor (P. Mobil, Dinamit, SBB) tanítványa lett, akitől dobtudása nagyobb részét szerezte, majd később rövid ideig Pálmai Zoltántól (P. Mobil) is vett órákat, és mindkettőjüket nagyra tartja. Idővel más hangszereken is elkezdett tanulni, hogy saját zenét írhasson, először gitáron autodidakta módon, utána basszusgitáron Németh Alajostól (Bikini, Mini, Dinamit). A Cry Free-ben először helyettesként 2015. szeptember 19-én mutatkozott be a Muzikum színpadán, majd egészen 2017. novemberéig volt helyettese Tatai Tamásnak, azokban az időszakokban, amikor Tomi külföldi munkavállalásait teljesítette. További zenekarai: Celebration Days, Heep Freedom - Uriah Heep tribute band. Kaminszki Szergej Ludwig Stainless Steel dobokon (1978) és Paiste cintányérokon játszik.

Kedvenc dobosai: Ian Paice, John Bonham, Bill Ward és Bill Bruford.
Kedvenc Deep Purple nótái: az összes 1969-tól 1976-ig (néhány kedvenc: Burn, Space Truckin (Live 72-75), No One Came, Bloodsucker, You Fool No One, Rat Bat Blue, The Gypsy).
Kedvenc Deep Purple albumai: Who Do We Think We Are, In Rock, Machine Head, Fireball, Burn, Come Taste the Band, Stormbringer és az összes élő album 1969-től 1976-ig (néhány kedvenc: Made in Japan, Live in Paris 1975, Live at Long Beach 1976, Live in London 1974).

Scholtz Attilaének, konga és harmonika

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Scholtz Attila 1973. június 7-én, Budapesten született. 1991-ben érettségizett, 1995-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskolán általános tanítói és angol nyelvoktatói, 1998-ban az ELTE-n angol nyelvtanári diplomát szerzett, civilben magántanárként és fordítóként dolgozik. A Magyar Rockzenészekért Alapítvány kuratóriumának alapítótagja; 4 éven át erősítette a szervezetet legaktívabb időszakában. 1987 óta játszik zenekarokban énekesként, ritkábban billentyűsként, gitárosként és herflisként is. Énekesként 10 éven át részesült klasszikus hangképzésben, de zongorát, latin percussiont és zeneelméletet is tanult. A Cry Free-ben a zenekarvezetői és koncertszervezői feladatokat is ő látja el. Kedvenc énekesei: Glenn Hughes, David Coverdale és Ian Gillan. 2003-ban az Arany Nyíl Gála "Év Énekese" díjában részesült. Scholtz Attila Shure SM58 mikrofont, Hohner és Hering szájharmonikákat, valamint Meinl kongákat, bongókat és LP ütőhangszereket használ. Korábbi zenekarai: Noise és Sweet Red Wine (billentyűs-énekesként), Stephenson Rocket (billentyűsként), Szekeres Tamás és a Treo (énekes-szájharmonikásként), valamint Szekeres Tamás Jam Band (énekesként). Jelenlegi zenekarai a Cry Free mellett a Nick Simper and Nasty Habits, a Dinamit, a Zep Session és a Celebration Days.

Az első kedvenc Deep Purple nótája a Wring That Neck volt, az örök kedvencek a Lazy és a Mistreated, de néhány kivétellel az összeset imádja.
Kedvenc Deep Purple albumai a Concerto for Group and Orchestra, az In Rock, a Fireball, a Machine Head, a Made In Japan, a Burn, a Stormbringer és a California Jam.

Soós Norbertbillentyűk

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Soós Norbert 1981. április 23-án született Nagykőrösön. Végzettsége: képesített kereskedő, boltvezető, de jelenleg nem a szakmájában dolgozik; a zenélés mellett lovakkal foglalkozik. 6 éves korában kezdett el érdeklődni a zene iránt, gyermekként édesapja Petrof pianíno és Böhm Matador elektromos orgonáján gyakorolt, majd 16 évesen apja régi zenészbarátja, Verebély Sándor "Santó" meghívására akkori Roxigén nevű zenekarának billentyűse lett. Megfordult a Renegod, a Pegazus és a Médium zenekarokban is, majd a 2007-ben újra összeálló Trans Express együttes vendégeként lépett fel a PECSÁban, a Uriah Heep előtt, és a mai napig kap meghívásokat tőlük. A Cry Free mellett évekig egy másik tribute, a Blonday csapatát is erősítette, ahol az eredeti Blondie dalokat a 70-es 80-as éveket idéző, hard-rock hangzásirányú számokká dolgozták át a Hammond orgona segítségével. A Cry Free-ben 2010 őszétől muzsikál. Kedvenc billentyűsei: Jon Lord, Ken Hensley, Jimmy Smith és a Hammond orgona jazz-blues-rock nagyjai. Soós Norbert Hammond C3 és M3 elektromos orgonákat 2db Leslie 760 és egy Marshall Valvestate 80 erősítővel, továbbá Fender Rhodes Mark II elektromos zongorát, Yamaha SK-20 és Roland A33 master keyboard szintetizátorokat iPad-del, FX Ringmodulator effektet, és szintierősítőként egy Peavey KB-60 combót használ.

Kedvenc Deep Purple nótái: Hush, Lazy, Highway Star, Child In Time, Speed King, és még számtalan sok dal.
Kedvenc Deep Purple albumai: Made In Japan, Scandinavian Nights és California Jam, valamint az összes kiadott koncert DVD.

Tóth Csababasszusgitár

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute

Tóth Csaba 1975. augusztus 12-én született Budapesten. A 60-as, 70-es évek zenei hatására (The Beatles, The Rolling Stones, Cream, Ten Years After, Deep Purple stb) kezdett el bandákban játszani még kisiskolás korában. Egyik nagyon korai együttesében az a Kállai János volt a gitáros, aki később 8 évet eltöltött a Cry Free-ben is. Civil tanulmányai és munkái mellett mindig nagy szerephez jutott nála a zenei önfejlesztés, amelyet elsősorban autodidakta módon végzett, a CD lejátszó, illetve korábban a magnó mellett ülve, a 70-es évek rockzenéit hallgatva, és a basszussávokat tanulmányozva hosszú-hosszú órákon át. Amellett, hogy számos zenekarában énekes is volt, kísérletezett az összes általános hangszeren, melyek közül gitáron, blues szájharmonikán és basszusgitáron bizonyult a legtehetségesebbnek. A Stephenson Rocket nevű formáció -ahol basszusozott és énekelt -hozta meg számára az underground blues-rock szcénában az ismertséget és elismertséget, majd Chubby Blues néven létrehozott egy country/southern/blues csapatot, ahol egy időre elektroakusztikus gitárra cserélte a "bőgőt". Itt a produkció középpontjában saját dalai álltak, amelyekhez a szöveget és a zenét is ő írta. Ezután Závodi János kérte fel Jack Bruce szerepére Cream emlékzenekarában, és gyakran lépett színpadra Török Ádám társaságában is. Három éven át Fischer László Korál Forever zenekarában basszusozott, de Balázs Fecó együttesében is fel-felbukkan a Korál műsorral. Emellett tagja volt -szintén a négyhúroson -a Keith Richards R n R Cirkusz elnevezésű formációnak is, amelyben a nemrég elhunyt gitárossal, Pribil Györggyel játszott együtt. Tóth Csaba Fender Jazz Bass és Squier Vibe Jazz Bass basszusgitárokat használ egy Orange Terror Bass fej - Ashdown láda erősítőkombinációval. Kedvenc basszusgitárosai Jack Bruce és Robert Trujillo.

Kedvenc Deep Purple nótái: Gettin' Tighter, You Keep On Moving, Ted The Mechanic és When A Blind Man Cries
Kedvenc Deep Purple albumai: In Rock, Burn, Stormbringer, Come Taste The Band