Hírek

A pénteki koncert programja2013. szeptember 16., 22:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A "Come Hell Or High Water" jubileumi nagykoncert hetébe értünk, pénteken újra a Club 202-ben a Cry Free! Vessünk is egy pillantást arra, hogy pontosan mire lehet számítani 2013. szeptember 20-án az egykor Wigwam Rock Klubként világhírűvé vált patinás Fehérvári úti rockszentélyben!

19 órakor nyitja kapuit a klub, onnantól lehet érkezni, tesztelni a széles italválasztékot, hangolódni az esti koncertre. Pontosabban koncertekre, hiszen a Cry Free meghívására a rendezvény vendége lesz az ízes, dögös és "koszos" southern blues-rock muzsikát játszó csapat, az Asphalt Horsemen is, akik 21 órakor csapnak bele intenzív 45 perces műsorukba. A csapat frontembere az a Lőrincz Károly, akit a Cry Free közönség számos alkalommal láthatott már színpadon a Deep Purple Cover Band társaságában, vagy saját tribute csapatával, a Whitesnake Tribute Band-del. Erősen sanszos, hogy Karcsit ismét sikerül majd színpadra csalogatni a CF műsor végén is, hogy csatlakozzon Atkához egy kis Coverdale/Hughes duett erejéig, az viszont egészen biztos, hogy az est nyitányában rendesen megszólaltatja majd "szőrös" torkát. Zenekara pedig ütős feldolgozásai mellett előad néhány saját dalt is napokban megjelenő új nagylemezéről, amelyet hamarosan egy finnországi turnén is bemutatnak a srácok.22 órától következik a Cry Free bő kétórás jubileumi emlékműsora, melynek címe sokat elárul a hardcore Deep Purple rajongók számára, bár még ők sem tudhatják, hogy pontosan mire készüljenek, hiszen "Come Hell Or High Water" címmel annak idején -20 évvel ezelőtt -audio és video anyag egyaránt napvilágot látott, eltérő tartalommal. A kevésbé megszállott Purple kedvelőknek pedig segítünk, hogy az akkor friss, 1993-as, borítója alapján "sárkányos album"-ként is emlegetett "The Battle Rages On" LP népszerűsítésére szerveződött turné anyagáról van szó. A stúdióalbumról 3-4 szám került fel a "Come Hell"-re, többek között a címadó dal és az "Anya", amelyek a Cry Free történetében is szerephez jutottak már, hiszen előbbit a magyar csapat "Purple (r)Evolution" c. stúdióalbumára is rögzítette, utóbbi pedig több magyarországi klubban is sokáig egyfajta CF himnusznak számított. De pénteken két olyan dal is hallható lesz a lemezről, amelyet a fiúk még soha nem (vagy utoljára több mint 10 évvel ezelőtt) játszottak, vagyis nem maradnak el a Fehérvári úton megszokott CF újdonságok sem. De a Deep Purple is újított '93-ban, amikor először rakta a műsorba az 1971-es Fireball album "kakukktojás" gyöngyszemét, az "Anyone's Daughter" country blues balladáját, a programban tartva a Rainbow-féle kiváló Beethoven-egyveleg "Difficult To Cure"-t is (Jon Lord szédületes billentyűszólójával), és visszahozva a Stones feldolgozás "Paint It Black"-et, amely a 60-as évek végén volt a Purple műsor állandó része. Mindez persze a legnagyobb slágerek ("Smoke On The Water", "Black Night", "Space Truckin'", "Highway Star" stb) társaságában, utoljára Ritchie Blackmore gitározásával. Első beharangozónkban arról beszéltünk, hogy ennek a 20 évvel ezelőtti turnénak milyen komoly jelentősége volt a Deep Purple életében, de ha csak a zenére koncentrálunk, akkor is nagy izgalmakkal számolhatunk péntek este.

A Cry Free koncepciójában nem újdonság, hogy a 70-es évek örökérvényű Deep Purple alkotásai mellett az újjáalakulás utáni időszakok emlékezetes eseményei előtt is tisztelegnek a srácok, így tettek másfél évvel ezelőtt is szintén a Club 202-ben, amikor a brit rocklegenda első magyarországi látogatásának 25. évfordulóján idézték fel az 1987-es Purple évet. Ezt az ívet szépen folytatja a pénteki "Come Hell Or High Water" emlékkoncert, melyre minden igazi rajongót sok szeretettel várunk.