Hírek

Come Hell Or High Water - jubileumi koncert a Club 202-ben2013. szeptember 4., 22:15

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Szinte napra pontosan 20 évvel a Cry Free szeptemberi zenés jubileumi visszaemlékezése előtt indult utolsó turnéjára a Deep Purple "mk2"-ként emlegetett klasszikus felállása, azaz Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Roger Glover és Ian Paice. 1993. szeptember 21-én tartották a bejátszó bulit Ausztriában, majd elindult a 13 európai országot érintő őszi turné, de Ritchie Blackmore gitáros még a decemberi japán folytatás előtt bejelentette, hogy kilép a zenekarból, és távollétéhez a mai napig ragaszkodik, mindenféle együttműködéstől elzárkózva.

Bár a Deep Purple sikeresen mászott ki a csávából a kiváló Joe Satriani ideiglenes alkalmazásával, majd a jelenleg is a csapatban játszó szintén zseniális Steve Morse felvételével, a klasszikus DP hangzás örökre megváltozott. 8 év múlva -jóval békésebb körülmények között -a szólókarrierjét erősíteni kívánó Jon Lord billentyűs is megvált a csapattól, és bár őt is a lehető legtökéletesebb választással (Don Airey) helyettesítették, az eredeti Purple sound és szólisztikus megközelítés, valamint a dalszerzés mikéntje végérvényesen átalakult a zenekarban, amelyet Lord mester tavaly júliusban bekövetkezett halála egyszer és mindenkorra "kőbe is vésett". Habár a jelenleg is turnézó, és éppen nagyszerű új albumát népszerűsítő mai Deep Purple is rengeteg örömet szerez közönségének, rajongók milliói számára egy mítikus Purple korszak zárult le azzal az utolsó koncertkörúttal és a belőle készített audio/video kiadvánnyal, a "Come Hell Or High Water" című anyaggal.

A Cry Free régóta szeretne méltóképpen megemlékezni erről a fontos DP történeti korszakról, és most a jubileum kapcsán el is érkezett rá az idő. A 2013. szeptember 20-án pénteken megrendezésre kerülő emlékkoncert helyszíne a Fehérvári úti Club 202 lesz, amely számos Cry Free nagykoncertnek adott már helyet, és melynek elődjében, a Wigwam Rock Klubban, az "igazi" Deep Purple tagjai is megfordultak már, köztük Joe Lynn Turner és Glenn Hughes, vagy a Cry Free meghívására Nick Simper is. A zenekar vendége ezúttal Lee Olivér, a hangulat felforrósításáért felelős vendégzenekar pedig a Lőrincz Károly vezette Asphalt Horsemen lesz. Kapunyitás: 19h, belépő: 1500Ft.