Hírek

A Purple Zeppelin Jam turné budapesti koncertje szombaton2013. május 6., 10:22

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Zep Session és Cry Free zenekarok fúziójából létrejött Purple Zeppelin Jam igen aktív az idei évben, melynek egyik oka a szervezők növekvő érdeklődése a népszerű dupla produkció iránt, a másik pedig, hogy a Zep Session jubileumi évbe ért, hiszen idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját, mely apropó koncertjei számának növelésére ösztönzi a veszprémi együttest.

Külföldi és vidéki fellépései között azonban csak egyetlen alkalommal lesz látható a fővárosban a Purple Zeppelin Jam, mégpedig most szombaton, azaz 2013. május 11-én a Soroksári úti Bakelit Multi Art Centerben. A csapat kirobbanó formában van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az egy héttel ezelőtti németországi fesztiválszereplés sajtóvisszhangja, amely a magyar produkció mindent elsöprő sikeréről tudósít (ld előző cikkünket).

A folyamatosan változó műsorban a legjobb helyükre kerültek a Deep Purple és a Led Zeppelin mérföldkőnek számító alapvetései, izgalmas új egyvelegek készültek, és PZJ dalpremierekre is lehet számítani mindkét rocklegenda repertoárjából, illetve tagságuk "metszethalmazából" is.

Bár a német újságcikk elsősorban a Deep Purple műsorban nyújtott zenészi kvalitásokat hangsúlyozza, a produkció Zeppelin oldalról is erősödött, ugyanis az új Cry Free gitáros, Nagy Dénes szintén óriási LZ rajongó, így a Zep Session kiváló bárdistája, Nagy Gergely és a PZJ örökös tiszteletbeli vendége, Lee Olivér mellett Dini is hozzájárul a kultikus Jimmy Page örökség méltó reprezentáláshoz. Oli gyakran cseréli Stratóját akusztikus gitárra, és ezzel az Írországba hazaköltözött eddigi PZJ sztárvendég, Jamie Winchester szerepkörét is átveszi az egyre nagyobb mértékben reprezentált akusztikus Zeppelin repertoár megidézésében.

A Cry Free-től működésének 17 éve alatt már megszokhattátok, hogy soha nem megy el szó nélkül a Deep Purple zenekar mindenkori aktualitásai mellett. Ahogy a legutóbbi DP lemez, a 2005-ös Rapture Of The Deep" megjelenésének napján is avattak már dalt az albumról a magyar követők, a napokban kiadott új anyag, a "So What?!" sem "kerülheti el a sorsát". A későbbiekben akár egy egész koncertet is szentelhet a Cry Free a régen várt új DP album bemutatásának, de az első dalpremierre szintén most szombaton kerül sor.

Akiket sikerült felcsigáznunk a fentiekkel, azokat tovább bátorítjuk a koncertlátogatásra a Bakelit által kínált rendkívül kedvező jegyvásárlási konstrukciókkal, melyek szerint elővétel esetén az 1600 forintos belépőnek csak a felét, azaz 800 forintot kell kifizetni a 3 órás exkluzív klasszikus rock élményért, illetve a helyszínen vásárolt jegy árából 400Ft lefogyasztható. Részletek a Bakelit honlapján.

Akinek pedig esetleg még nem volt szerencséje a négy eddigi hazai Purple Zeppelin Jam koncert egyikéhez sem, annak az alábbi rövid videomontázst ajánljuk figyelmébe: