Hírek

Újra teljes a Cry Free tagság2021. november 28., 21:22

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Egy komplett esztendő után újra állandó felállásban koptathatja a rockszínpadok deszkáit a magyar Deep Purple Cover Band.

A korábbi CF basszusgitáros, Tóth Csaba még tavaly októberben, a koronavírus járvány felfelé ívelő szakaszában hagyta el a csapatot, és mivel akkoriban a zeneipar hosszú hónapokra a tetszhalál állapotába került, nem is kellett kapkodni a pótlásával. Aztán ahogy a covid helyzet enyhült, és ismét lehetőség nyílt élőzenés rendezvényeken való részvételre, gyors asszisztenciára volt szükség. A zenekar régi barátai, Várkonyi Imi (Heep Freedom) és Nagy Dénes (Deák Bill Blues Band, Ex-Cry Free) felváltva érkeztek segíteni (óriási köszönet nekik!), és kiváló játékukkal lehetővé tették, hogy a Cry Free a megszokott színvonalon működhessen tovább ideiglenes formációiban is.

Közben azonban folyamatosan zajlott a keresés a basszer után, aki állandó jelleggel betöltheti ezt a fontos pozíciót. Egy évbe telt, mire felbukkant az a muzsikus, akit a banda zeneileg és emberileg is magáénak érezhet, és aki várhatóan igazi CF arcként egészítheti ki a 25 éves hard rock kvintettet.

Mangult Attila a Floyd Experiment nevű Pink Floyd emlékzenekarból érkezett, így tehát tapasztalt tribute játékos, aki jól ismeri a műfajt. Ott ráadásul nem csak basszusgitárosként, hanem énekesként is csatasorba állt, amely a Cry Free esetében is jól jön, különösen a Deep Purple mk3 és mk4 felállásainak dalai esetében. A közelgő "Come Taste The Band 45+1" emlékkoncerten (Muzikum, Budapest, 2021. december 10.) máris lehetősége nyílik majd e dupla tehetségét megcsillantani.

A 46 éves zenész bemutatkozását a honlap Zenekar linkje alatt megtaláljátok, és itt ismerkedhettek meg karrierjének eddigi állomásaival is. Személyesen pedig szűk két hét múlva találkozhattok vele a Cry Free Kálvin téri törzshelyén. Come taste the (new) band!