Hírek

Jon Lord 80 - Évfordulós publikációk2021. június 21., 01:24

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
80. születésnapját ünnepelte volna a Deep Purple legendás orgonistája és a Cry Free zenekar drága barátja, a néhai Jon Lord, e hó 9. napján. A kerek évforduló okán világszerte rengeteg megemlékezésre került sor, és hazánkban is sokan tekintettek vissza a szeretett Mester életére és munkásságára különböző módokon és csatornákon.

A Hard Rock Magazin a "Top 10 albumok" sorozatának aktuális számát igazította tematikusan a jubileumhoz, mégpedig úgy, hogy a szerkesztőségi tagok tíz kedvenc Deep Purple nagylemezüket rendezték sorba aszerint, hogy mennyire szeretik vagy mennyire tartják erősnek őket. A szerkesztőség felkérésére a Cry Free frontember Scholtz Attila is csatlakozott a listakészítő stábhoz, így a hardrock.hu munkatársainak álláspontja mellé egy zenész fejjel gondolkodó "külsős szakértő" véleménye is hozzáadódhatott. A teljes cikket és Atka Top 10 listáját itt találjátok!

Szorosabban kapcsolódik Lord munkásságához a Zene.hu hasonló felépítésű évfordulós cikke, amelyben szintén egy tízes listát találtok Atka tollából, ezúttal Deep Purple dalokkal, mégpedig a billentyűs játék szempontjából összeállítva. Az írásból -amelyet a magazin vezércikkéül is választott -megtudhatjátok, mely darabokra tekint a Cry Free dalnok Jon zenei hagyatékának legszebb gyémántjaiként.