Hírek

Elérkezett 550. szerepléséhez a zenekar2018. október 29., 23:30

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
2018. október 20-án került sor a Cry Free zenekar 550. -regisztrált -koncertjére. A magyar Deep Purple Cover Band fellépéseinek listája a zenekari honlap "Buligráfia" linkjén visszanézhető egészen az 1996-os indulásig. Sajnos a honlap készítésekor a hosszú évek távlatából nem minden kezdeti koncert adatait tudtuk előásni, így néhány buli hiányozhat a gyűjteményből, vagyis a szép kerek számot valószínűleg túlhaladta már a banda. Ez azonban nem téríthette el a muzsikusokat és hűséges közönségüket az ünnepléstől, amelyre ráadásul egy másik kiváló indok is adódott:

45. születésnapjához érkezett az a Deep Purple lemez, amelyet a csapat legsikeresebbnek tartott mk2 felállása utolsóként rögzített az „aranykorban”. A jeles apropóból a Cry Free – 22 éves pályafutása során először – a teljes eredeti zeneanyagot színpadra vitte, korabeli extrákkal kiegészítve. A fanatikusoknak szánt csemege után a legnagyobb DP rock himnuszokból következett egy dalcsokorra való, melyet a közel teltházas Muzikum klub közönsége izmos tapssal jutalmazott.

A koncertről kép- és hangfelvétel készült, amely hamarosan látható lesz a zenekar youtube csatornáján. Addig is itt egy felvétel az előző muzikumos CF szereplésről, amely a Deep Purple "Come Hell Or High Water" koncertanyagának állított emléket idén májusban.