Hírek

Újabb Nick Simper - Scholtz Attila együttműködések2018. július 20., 11:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Két hónappal ezelőtt jelent meg a Deep Purple alapító basszusgitárosa, Nick Simper és az osztrák Nasty Habits zenekar új albuma, egyben első bakelit lemeze "Live An' Nasty" címmel. Az LP-n Scholtz Attila Cry Free énekes hangja hallható, aki 2016 óta a csapat hivatalos énekese.

A klasszikus hanghordozón megjelent anyag a bécsi Reigen klubban tavaly márciusban rögzített koncert nyolc dalát: három saját szerzeményt és öt első felállásos Deep Purple tételt tartalmaz, nevezetesen: Joke / Emmaretta / Cold / Please Don't Go / Why Didn't Rosemary / Help / Lalena / Hush. A "Live An' Nasty" limitált kiadás, összesen 500 példányban látott napvilágot, 150 db különleges bíbor színű korongos és 350 db hagyományos fekete színű korongos változatban. A színes példányokat hamar elkapkodták a gyűjtők, a fekete korongos album egyelőre még elérhető és megrendelhető a zenekar honlapjáról.

A lemezbemutató koncertre június 23-án került sor szintén a Reigenben, és a teltházas klub közönsége egy igazán különleges műsornak lehetett fültanúja. Bár a kétrészes program első felében a Deep Purple mk1 felállásának dalai és a Nasty Habits saját szerzeményeinek megszokott egyvelege volt hallható, a második szett az 50. évfordulóját ünneplő Shades Of Deep Purple album teljes zeneanyagával kápráztatta el a korai Purple rajongóit. Sorra csendültek fel a zenekar későbbi nagy sikereit megalapozó dalok, mint például az első nagy áttörést jelentő Hush, illetve az olyan - kezdeti időkre jellemző -innovatív átdolgozások, mint a Hey Joe vagy a Help. De olyasfajta kincsek is akadtak a műsorban, mint a Hush kislemez B oldalán megjelentetett One More Rainy Day, amelyet a Deep Purple sohasem játszott élőben.

A "Live An' Nasty" nagylemezről elemzést olvashattok a Hard Rock Magazin hasábjain.