Hírek

Újabb tagcsere a Cry Free-ben2018. március 5., 20:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy Tatai Tamás helyét átvette a dobok mögött az őt addig alkalmanként helyettesítő Kaminszki Szergej, és máris újabb cserére készül a Cry Free. Ezúttal a gitáros poszton történik váltás, amikor két és fél év közös zenélés után búcsúzik a csapattól Fülöp Tibor.

Tibi 2015 szeptemberében került a zenekarba, miután az addigi gitáros, Nagy Dénes a Deák Bill Blues Band tagja lett, és egyeztetési nehézségek miatt nem folytathatta tovább a közös munkát barátaival. Mivel a közelgő lekötött CF koncertdátumok gyors lépést sürgettek, a Deep Purple Cover Band intenzív gitáros-keresésbe fogott, és megkezdte az ismeretségi körből felkért, valamint a netes jelentkezőkből összesereglett muzsikusok legígéretesebbjeinek meghallgatását. A feladat mindenki számára a komolyabb technikai felkészültséget igénylő Highway Star és Burn dalok előadása volt a zenekarral, és a magasra tett lécet Tibi szárnyalta át a legmagabiztosabban. A meghallgatáson jelenlévő Cry Free tagok a gitárosi teljesítményt illetően egybehangzóan mellette tették le a voksukat, viszont személyét nem ismervén úgy döntöttek, éles helyzetben szeretnék néhány alkalommal tesztelni színpadi és színpadon kívüli kvalitásait, hogy valóban kiderüljön, beleillik-e a csapatba zeneileg illetve emberileg.

A néhány alkalomból végül egészen pontosan 47 lett, ennyiszer lépett fel Fülöp Tibor a CF színeiben hazánk számos szegletében, valamint Ausztriában és Svájcban is, folyamatosan fejlesztve tudását és technikai apparátusát. A lelkesen és szorgalmasan dolgozó muzsikus így méltán vívta ki értékes helyét a csapatban, azonban a jellegzetes "Cry Free feelinggel" -amely az örökösen változó tagság ellenére alapjaiban véve állandó immáron 22 éve -nem tudott teljes mértékben azonosulni. Ez végül egyre jobban elszigetelte az amúgy is eltérő szellemiségű gitárost a bandán belül, és bár Tibi továbbra is nagyon aktívan és hasznosan vett részt a csapat zenei munkájában és szervezésében, az év végére egyértelművé vált, hogy az erős zenekari egység visszanyerése érdekében váltásra lesz szükség. Ennek most jött el az ideje.

Tibi március 15-én a megújult Crazy Mama Music Pub színpadán még egyszer jó keményen megdörrenti az öreg Purple riffeket búcsúzóul. Akik szerették játékát, kedvelték színpadi alakját, jöjjenek el jövő csütörtökön este, hogy minél nagyobb tapssal köszönhessük meg neki azt a nem kevés munkát, amit jó szívvel tett bele a zenekarba. A koncerten bemutatkozik a csapat új gitárosa is, aki először lesz látható-hallható a Cry Free kötelékein belül. Az est az Iron Inside - Iron Maiden tribute koncertjével indul majd a Gubacsi úti klubban.