Hírek

Kiállítás Glenn Hughes és a Cry Free részvételével2017. július 14., 22:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A budapesti Rockmúzeumban nemrég zárult a nagy sikerű Led Zeppelin kiállítás, de hamarosan új látnivaló várja a klasszikus rock zene legelhivatottabb rajongóit. A következő közszemlére tett gyűjtemény fókuszában a "Rock hangja" titulussal is méltán felruházott Glenn Hughes áll majd.

Hughes nevét a legtöbben talán a Deep Purple lemezek borítójáról ismerhetik, ugyanis a basszusgitáron is remekül játszó vokalista 1974 és 1976 között a brit hard rock legenda sorait erősítette olyan korszakalkotó albumokon és koncerteken, mint a Burn vagy a California Jam. A kiváló torkú muzsikus azonban a Purple előtt és után is számtalanszor tette le névjegyét olyan formációkban, mint a Trapeze, a Black Sabbath és a ma is aktív Black Country Communion, de komoly szólókarrierrel is büszkélkedhet.

A kiállítás apropója, hogy a nagy múltú művész augusztusban ismét hazánkba látogat, hogy a székesfehérvári Fezen rockfesztivál közönségét elkápráztassa páratlan vokális képességeivel. Hughes fellépésére 4-én pénteken kerül sor, a munkásságát bemutató kiállítás megnyitója pedig előző nap, 3-án csütörtökön lesz. A nyitóbeszédet maga Glenn Hughes tartja!

Persze egy ilyen esemény nem lenne elképzelhető élő zeneszó nélkül, ezért a megnyitóra a Deep Purple legautentikusabb hazai képviselője, a Cry Free érkezik, hogy a Rockmúzeum színpadán a Hughes nevével fémjelzett DP korszakok rock himnuszaiból adjon elő egy csokorra valót, kiegészítve a Mester szólódalaival.

Időpont:
2017. augusztus 3.
Program:
18h - Ünnepélyes megnyitó; beszédet mond Glenn Hughes.
19h - Cry Free koncert
Helyszín:
Rockmúzeum - XIII. kerület, Kárpát utca 23.