Hírek

Májusban a Zeppelin kétszer emelkedik a magasba2017. április 30., 23:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A tavasz utolsó hónapja egyaránt tartogat izgalmakat Budapest és Veszprém megye klasszik rock rajongói számára.

2017. május 12-én a 6. éve sikeresen működő hard rock „szupergrupp”, a Purple Zeppelin Jam örvendezteti meg a 70-es évek blues és rock zenéjének rajongóit a fővárosban. Hazánk két leghosszabb múltra visszatekintő emlékzenekara, a Cry Free és a Zep Session közös produkciója a Soroksári úti Bakelit Multi Art Centerben lép fel azzal a világszerte példátlan baráti fúzióval, amely zenei értelemben egy színpadon egyesíti a két legikonikusabb zenekart a rock hőskorából: a Deep Purple-t és a Led Zeppelint. Aki járt már „PZJ” koncerten, azt is tudja, hogy a „jam” kifejezés ebben a kontextusban nem csak a jól ismert frázis puffogtatása, itt a színpadon ízig-vérig örömzene hallható az első perctől az utolsóig. A Purple Zeppelin Jam produkciót nem lehet minden hétvégén elcsípni, mert a srácok ügyelnek rá, hogy szerepléseik a műfaj rajongói számára ünnepnapnak számítsanak. 12-én pénteken tehát lehet újra ünnepelni a Purple és a Zeppelin legnagyobb himnuszaival, nem várt ritkaságokkal és a pillanat szülte muzsika varázsával. Különlegességként –Tuba Dávid jóvoltából –ezúttal egy szintén nem mindennap hallható hangszer, a „pedal steel” is színpadra kerül, hogy új tónusokat csempésszen a PZJ hangulatba.

Egy héttel később, május 20-án, egy még inkább ritkaság számba menő Zeppelin eseményre kerül sor Veszprém városában. Az esemény exkluzivitását mi sem jelezhetné hatásosabban, minthogy ilyet utoljára közel 12 évvel ezelőtt élhetett át a nagyérdemű! Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a PZJ-ből ismert Zep Session zenekar legendás őse, a Session – Led Zeppelin Session, Dávid Roland énekessel. A 90-es évek elején indult csapat Veszprém megyét meghódítva a fővárosban és az ország számos régiójában is komoly sikereket aratott, majd hét különböző alkalommal turnézott Európa-szerte, a Manfred Mann’s Earth Band társaságában is színpadra lépve. 2005-ben azonban a zenekar és az énekes útjai elágaztak, és a négy Led Zeppelin fanatikus muzsikus azóta sem állt egy színpadon. A veszprémi Hangvilla nagytermében tehát nem akármilyen élmény vár a műfaj szerelmeseire 2017. május 20-án, szombaton. Nem újjáalakuló koncertről van szó, a csapat egyelőre nem tekint messzebbre ennél a szereplésnél; arra kíváncsiak csupán, hogy a régi varázs visszatérhet-e, illetve érettebb személyiségként hogyan értelmezik ma a Led Zeppelin művészetét a színpadon. Segítségükre lesz ezen az estén billentyűkön Nagy Róbert, valamint akusztikus gitáron Czuczor Tamás.

Tehát, ha május, akkor Led Zeppelin!
…és Deep Purple!

2017. május 12. 21h – Budapest, Bakelit Multi Art Center, Purple Zeppelin Jam (Cry Free + Zep Session). Vendég: Tuba Dávid (pedal steel)

2017. május 20. 20:30h – Veszprém, Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Session – Led Zeppelin Session. Vendég: Nagy Róbert (billentyű) és Czuczor Tamás (akusztikus gitár)