Hírek

Cry Free videokülönlegességek a youtube-on2017. március 8., 01:30

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Cry Free youtube csatornáján ismét újdonságok várják a zenés videók kedvelőit. Elsőként a zenekar karácsonyi akusztikus koncertjének teljes anyagát tettük közkinccsé, majd pedig egy egyedülálló nemzetközi youtube együttműködés eredményét osztottuk meg mi is, a világszerte posztoló többi résztvevővel egyetemben.

A Deep Purple egy időben a Guinness rekordok könyvében is szerepelt, mint a leghangosabb zenekar a világon. Ehhez képest Cry Free hagyomány lett, hogy az év végén, a két ünnep között, a "magyar Deep Purple" visszafogja a decibeleket, és akusztikus hangszerekkel teljesen újraértelmezve az eredeti masszív hangszereléseket, csendesebb, bensőségesebb hangulatot teremtve muzsikál. A legszebb balladák ilyenkor sorra előkerülnek, de mindig jut hely a vidámságnak is, amikor rendhagyóbb átiratokat mutatnak be a srácok. Legutóbb például hallhatók voltak a Fireball és a Stormbringer funk átdolgozásai, de swinges Smoke On The Water és countrys Highway Star is "borzolta a kedélyeket". Mindez most újra átélhető az alábbi videónak köszönhetően.



Nem kisebb különlegesség az a felvétel, amelynek elkészítésében Scholtz Attila énekes vett részt nemrégiben. A Dog With Two Bones nevű magyar klasszik rock formáció billentyűse, Barabás György szervezésében a zenekar másik tagja és gitárosa Antal Ádám mellett két külföldi hölgy, az ausztrál dobos Rachel Trainor és a kolumbiai-amerikai basszusgitáros Catalina Villegas játszotta fel az 1984-es Deep Purple klasszikus Nobody's Home dal alapjait. A nemzetközi "cover project" Atkát kérte fel, hogy álljon a mikrofon mögé, a végeredményt pedig itt láthatjátok-hallhatjátok.