Hírek

Atka nemzetközi turnén Nick Simperrel a Nasty Habits énekeseként2016. szeptember 10., 02:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A tavalyi sikeres oroszországi koncertsorozat után ismét a Cry Free énekesét kérte fel a Deep Purple eredeti felállásának basszusgitárosa, Nick Simper és osztrák zenekara, a Nasty Habits, hogy álljon a mikrofon mögé szeptemberi nemzetközi turnéján.

A három állomást érintő turné Bécsben indult el szombaton, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő Reigen klubban mutatkozhatott be Scholtz Attila a Nasty Habits törzsközönsége előtt. A premiert nagy várakozás előzte meg, miután a zenekar nyilvánosságra hozta a hírt, hogy az eddig Chris Schmid énekest helyettesítő Atka ezúttal már a csapat állandó tagjaként lép színpadra. Az általánosan pozitív fogadtatás hatására a koncert után együtt ünnepelhetett a zenekar és az "új" frontember.

Másnap korán reggel indult a turnébusz Bécsből, hogy a három országon átívelő 550 kilométeres utat időben megtegye a lengyelországi Kielcébe, ahol a Rockuja fesztiválon lépett fel az angol rocklegenda és osztrák-magyar zenekara. Simper és csapata a másik vasárnapi headliner, a progos jazz-rock Focus (NL) társaságában szépen megtöltötte a Kielcei Kultúrcentrum kb. 1000 fő kapacitású nézőterét, amely a Nasty Habits műsor végére egy emberként ünneplő tömeggé változott. A zenekar négy ráadást is adott.

Érdekes momentum volt a koncertet megelőzően a Focus multi-instrumentalista orgonistája, Thijs van Leer kommentje, aki elmesélte az éppen Jon Lord turnépólót viselő Atkának, hogy maga is dolgozott együtt a néhai Mesterrel, amikor egy korai szóló albumán rögzített fuvolasávokat.

A koncert után Nick és a zenekar találkozott a lengyelországi Deep Purple fan club képviselőivel. Atka az évente jelentkező lengyel Jon Lord emlékkoncert-sorozat szervezőivel is tárgyalt potenciális jövőbeli szereplések lehetőségeiről.

A turné záróeseményére most szombaton, vagyis szeptember 10-én kerül sor az ausztriai Fellstock szabadtéri fesztiválon, a karintiai Steinfeldben, ahol Nick Simper és a Nasty Habits ismét főzenekarként lép színpadra.

A turné állomásai részleteiben:
2016. szeptember 3. Reigen, Bécs, Ausztria
2016. szeptember 4. Rockuja Festival, Kielce, Lengyelország
2016. szeptember 10. Fellstock Festival, Steinfeld, Ausztria

Scholtz Attila a Nasty Habits csatlakozásról: "Megtiszteltetés számomra, hogy egy gyerekkori hősömmel és barátaival oszthatom meg a színpadot Európa-szerte, immár hivatalos tagként, de emellett természetesen tovább folytatom a már két évtizede zajló munkát saját zenekarommal, a Cry Free-vel is."