Hírek

Szombaton mutatkozik be az új Cry Free a Muzikumban2015. szeptember 16., 23:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Ahogy korábban már hírül adtuk, a Cry Free megüresedett gitárosi pozícióját sikerült betölteni, és meg is kezdődött a jó hangulatú felkészülés az új taggal, Fülöp Tiborral.

Még egy változásról kell azonban beszámolnunk, ami ugyan nem végleges, csak időszakos, de az őszi szezont mindenképpen érinti: a három hónapos külföldi szerződéssel munkába álló Tatai Tamás helyére is kellett egy magas szinten teljesítő, elhivatott klasszik rock muzsikust találni, aki Tatai mester távollétében az egyszerre súlyos és izgalmas, feszes és virtuóz Paice-féle alapokat odacsapja. Örömmel jelentjük, hogy a nem akármilyen feladatra megtaláltuk a talán legmegfelelőbb embert, aki szívesen is vállalkozott rá: Kaminszki Szergejt, aki Fülöp Tiborral együtt 2015. szeptember 19-én mutatkozik be a Muzikum klubban a Cry Free kötelékében.

A kiemelkedően tehetséges fiatal zenész a 70-es évek rockdobolás és az Ian Paice - John Bonham - Bill Ward "dobos szentháromság" elkötelezett rajongójaként több mint ideális "hatodik tagja" lesz a Cry Free-nek, hogy szükség esetén átvegye Tomitól a verőket. A szombati CF bemutatkozás nem az első eset, hogy Szergej az énekes Scholtz Attilával közösen lép fel, hiszen a két Purple fanatikus muzsikus a Celebration Days nevű klasszik rock projektben is együtt szerepel. (Alább a csapat egyik felvételét is bemutatjuk.)

A 20 éves dobos néhány hónapja a Heep Freedom nevű Uriah Heep tribute zenekart is erősíti játékával, amely nem csak ritmikai megoldásaival idézi méltóképpen a nagy ősöket, hanem hangzásával is, ugyanis Szergej igazi ritkaságnak számító, 70-es évek végi fémből készült Ludwig felszerelése éppen az a dob, amely a korabeli Deep Purple és Led Zeppelin felvételeken is hallható.