Hírek

Cry Free június2015. június 19., 00:55

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Szó szerint és átvitt értelemben is forró hangulatú koncertet adott a Cry Free és a Zep Session közös produkciója, a Purple Zeppelin Jam múlt pénteken az alsóörsi Open Road Festivalon, a Harley-Davidson motorok hagyományos találkozóján. Az ott dolgozó Cry Free fotós Polczer Eszter ezúttal videofelvételt is készített, mégpedig a "Child In Time" előadásának egy részletéről. Íme:



A jó formában muzsikáló zenekar magával hozva a balatoni rock n roll feelinget, már a következő szereplésre hangolódik, amelyre most pénteken kerül sor a Pecsa Caféban. A csapat igazi dalkülönlegességekkel készül: a szezon első felének műsor-ritkaságaiból (pl. Deep Purple Családfa koncert) állított össze egy csokorra valót, a nemrég megjelent "The Purple Album" c. Whitesnake lemez és a múlt heti David Coverdale-Glenn Hughes közös szereplés apropóján is játszik nótákat, illetve két dalpremierre is sort kerít.

Az est vendégzenekara az az Alexander együttes lesz, akik a We Will Rock You tehetségkutató verseny különdíjasaként nyerték a Cry Free-vel való közös fellépés lehetőségét. A fiatal tehetségek akusztikus hangszerelésű blues, rock és southern dalokat adnak elő 20 órai kezdettel. A Deep Purple emlékműsor 21 órakor kezdődik.

Mivel a nyár folyamán összesen két fővárosi koncerten lesz látható a Cry Free, a pénteki buli igazi CF rajongók számára kihagyhatatlan. Ráadásul a Petőfi Csarnok jövője is újra bizonytalan, így könnyen előfordulhat, hogy a június 19-i koncert az utolsó lehetőség a Cry Free-t elcsípni a hangulatos kávézóban/pubban.

Jövő hétvégén is izgalmas program vár a zenekarra és közönségére. Június 25-28-ig kerül megrendezésre a 3. Cry Free Nyári Tábor, ezúttal az ország észak-nyugati régiójában található Rábakecöl nevű községben, a zenekar régi törzshelyén. A Táborról részletes info hamarosan itt.