Hírek

Május: a különleges vendégszereplések hava2015. április 27., 20:40

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Kiemelt vendégszereplések egész sora vár a Cry Free dalnok Scholtz Attilára májusban. A márciusi orosz turné sikeres együttműködését követően az egykori Deep Purple basszusgitáros, Nick Simper és zenekara a Nasty Habits ismét Atkát kérte fel, hogy álljon a mikrofon mögé a svájci határnál található Göfisbe szervezett koncertjükön.

A hónap különleges szereplései azonban egy hazai klasszikus rock legenda koncertjével kezdődnek el május 1-jén Tomajmonostorán. Az egykoron Vikidál Gyula énekével kultikussá vált Dinamit együttes kérte fel a Cry Free "hangját", hogy távollétében helyettesítse a jelenlegi frontember Rudán Joe-t. Atka, aki fiatalon az 1980-ban megjelent első Dinamit nagylemez lelkes rajongója volt, örömmel vállalta el a megtisztelő felkérést, hogy egy színpadra álljon olyan rocknagyságokkal, mint a Bikiniben, Skorpióban és P. Mobilban is megfordult ős-Dinamit tag, Németh Gábor, valamint a "bakancsos" Eddában nevet szerzett, majd a Beatricében is sokáig basszusgitározó Zselencz "Zsöci" László.

A hó vége is komoly rock n roll izgalmakat tartogat. Május 29-én pénteken a G3 klubban a Led Zeppelin dobos John Bonham születésnapja alkalmából rendezett "We're Gonna Groove" c. nagy Zep Session koncerten énekel Atka. Az esemény szervezője a szintén Cry Free tag Tatai Tamás, aki ezúttal nem csak a Led Zeppelin rajongókra gondolt a műsor összeállításakor, hanem a dobok szerelmeseire is. A koncerten ötszámos blokkokban lépnek színpadra olyan nagytudású Bonzo rajongó dobosok, mint Hirlemann Bertalan (Bikini, Beatrice, Háború...), Bánfalvi Sándor (Ákos, Neck Sprain), Hohl Árpád (Hollywoodoo), valamint természetesen maga Tomi, hogy kedvenc Bonham groove-jaikból és szólóikból bemutassanak egy csokorra valót.

A Cry Free dalnok másnap, azaz május 30-án a Barba Negrába látogat, hogy egy keményebb műfajban is próbára tegye hangszálait. A II. EU Power Metal Festival meghívott vendégeként két olyan klasszikus rock nótát fog énekelni, amelyek hatással voltak a műfaj kialakulására. Színpadi zenésztársa a CF gitáros, Nagy Dénes bátyja, Máté lesz, akit az Ómen zenekarból ismerhet a nagyérdemű. A power metal rajongói pedig a szcéna összes jelentős magyarországi alakjával találkozhatnak a 3 órás megabulin.

Természetesen a Cry Free sem szünetel májusban. A magyar Deep Purple Cover Band-et Taksonyban láthatjátok május 9-én a 7. Taksonyi Motoros Napon.