Hírek

Deep Purple Családfa koncert2015. április 2., 14:30

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A rock-történelemben nemigen akad még egy olyan együttes, amely feloszlása után annyi sikeres utódzenekarral és szólópályával büszkélkedhetne, mint a Deep Purple. A Ritchie Blackmore vezette Rainbow, vagy David Coverdale csapata, a Whitesnake, amelyben Jon Lord és Ian Paice is megfordult, olyan szédületes sikereket ért el, mint maga a Purple. Ian Gillan és Glenn Hughes pedig –amellett, hogy többek között mindketten megfordultak a Black Sabbath zenekarban is –szólóalbumok hosszú sorával bizonyították (és teszik még ma is), hogy saját nevük önmagában is garancia a minőségre. Az elmúlt évtizedek során olyan különleges produkciókra is sor került, amelyekben rendhagyó módon együtt szerepeltek a DP kiválóságai, mint például Roger Glover 1975-ös ”Butterfly Ball” c. előadása, amelyen Gillan, Coverdale és Hughes egyaránt mikrofont ragadhatott.

A Deep Purple szerteágazó múltját és jelenét –vagyis az elődöket, az ex-kollégák kortárs produkcióit és az utódzenekarokat –általában egy óriási „családfa” segítségével szokták megjeleníteni, innen kapta a címét a Cry Free április 11-i koncertje is. Hazánk Deep Purple Cover Band-je ugyanis nem kevesebbre készül, mint arra, hogy a fent röviden vázolt sokszoros életmű-óriásból egy átfogó bemutatót adjon, mindezt ráadásul úgy, hogy a fa „törzséről” sem feledkezik meg, vagyis a Purple legnagyobb klasszikusait sem hagyja ki a műsorból. Így persze egy igazán tartalmas programra lehet számítani, amely várhatóan két óra fölé ível majd időben, és amely egyszerre kínál felejthetetlen élményt a DP életmű fanatikus rajongóinak és az átlagos koncertlátogató rockereknek.

Egy ilyen monstre programhoz a Cry Free nem is választhatna más fellépési helyszínt, mint régi kedves nagykoncertes partnerét, a Fehérvári úti Club 202-t (az egykori Wigwamot), amely 2001 óta ad otthont világszínvonalú körülmények között a különleges apropójú és műsorú CF bulik sorozatának. Két és fél évvel ezelőtt a nagysikerű első Deep Purple Családfa koncertre is itt került sor, így a várva várt folytatás sem lehet máshol. Az akkori dalok között Rainbow, Whitesnake és Gillan slágereket, Glenn Hughes és Jon Lord szólódalokat, egy Coverdale/Page szerzeményt és néhány valódi „családfás” ritkaságot mutatott be a zenekar, de még az Ian Gillan-nel felálló Black Sabbath egy dalára is sor került. Gyertek el április 11-én szombaton, hogy újra hallhassatok párat ezek közül, a rengeteg újdonság és persze az elmaradhatatlan DP himnuszok mellett!