Hírek

Orosz turnén Nick Simperrel és Don Aireyvel2015. március 5., 22:30

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Az oroszországi turnéra induló egykori Deep Purple basszusgitáros Nick Simper és osztrák kísérőzenekara, a Nasty Habits a Cry Free frontemberét, Scholtz Attilát kérte fel, hogy távollétében helyettesítse az osztrák kollégát. Atka -aki a 2010-es közös koncert alkalmával jó barátságot alakított ki a DP-alapító Simperrel és aktuális zenekarával -örömmel vállalta el a rendhagyó szereplést, és a jövő hét elején Bécsbe utazik, hogy közösen is készülhessen az alkalmi csapat.

A próbák után irány Moszkva, ahol 2015. március 11-én éppen abban a "Crocus City Hall" koncertteremben lép színpadra a nemzetközi csapat, ahol 4 évvel korábban a Cry Free muzsikált Jon Lord oldalán a "Sarabande" turnén. A kanyar második állomása is régi "Jon Lord helyszín" lett volna az eredeti terv szerint, de az Ural túlsó oldalán található Jekatyerinburg helyett végül a hegység európai oldalán elhelyezkedő Ufa városa fogadja Simpert és az Atkával kiegészült Nasty Habits zenekart, akik március 12-én adják ott elő a Deep Purple első felállásának ritkán hallható tételeit.

További érdekesség Purple rajongók számára, hogy a turné másik állandó fellépője a DP jelenlegi billentyűsének saját vezetésű együttese, a Don Airey Band. A billentyűs-fenomént nem kell bemutatni a rockrajongóknak, hiszen amellett, hogy lassan másfél évtizede erősíti játékával a Deep Purple-t, megfordult az összes jelentős rock/metal produkcióban, a Rainbow-tól kezdve a Jethro Tullon át Ozzy Osbourne-ig. Csapatának tagjai is harcedzett veteránok olyan zenekarokból, mint a Primal Scream, a Jamiroquai vagy a Black Sabbath, illetve olyan előadók mellől, mint Eric Clapton vagy Gary Moore. A dupla koncert végén a két produkció tagjai közösen is színpadra lépnek néhány dal erejéig.

Az oroszországi rockrajongók tehát igazi DP csemegére számíthatnak, mi meg addig idézzük fel azt a koncertet, ahol a jövő heti angol-osztrák-magyar közös szereplés alapjai megteremtődtek.