Hírek

"Egyhíjánhúsz" - Club 202, 2015. január 31.2015. január 16., 20:55

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Fennállásának 19. évfordulóját ünnepli a Cry Free zenekar 2015. január 31-én a Club 202-ben. Egy évvel a 20 éves nagy jubileum és a velejáró várhatóan hatalmas vendégsereges nagy "csinnadratta" előtt a csapat örömmel ünnepel egy nagyot még "szűkebb családi körben" is, az alapötössel és persze a töretlen lelkesedésű CF táborral. Az önfeledt rákkendrólozás elősegítése érdekében a műsor gerincét ezúttal a gyorsabb, dögösebb, bulizósabb dalok alkotják majd, és persze sor kerül szülinapi aktualitásokra is.

A koncertnek lesz azért vendége is, nem is akármilyen! Závodi János gitáros neve előtt méltán állhat a "sztárvendég" titulus, ui. karrierje során Janó nem kisebb zenekarokat erősített játékával, mint a Mini, a Kex, a Piramis, a Hobo Blues Band, a RABB és a Tunyogi Rock Band. A legendás gitáros és a Cry Free kapcsolatát évek óta a kölcsönös tisztelet jellemzi, gyakran jelennek meg egymás koncertjein, és persze futnak össze fesztiválokon, ahol a szervezők egymás után léptetik fel őket, mely alkalmakkor gyakran került szóba a közös szereplés is. Ennek mostanra, a 19. jubileumra jött el az ideje.

A január végi Cry Free ünnepen azonban nem csak a vendégszereplések alkalmával szokásos néhány dalos Purple jam várható Janó részvételével. A nagymúltú muzsikus egy különleges "koncert a koncertben" megoldással egy teljes Cream emlékműsort is elővezet majd, melyben tettestársai Tatai Tamás és Tóth Csaba lesznek, akik e különleges alkalomból Ginger Baker és Jack Bruce bőrébe bújnak. Totya számára nem új ez a szituáció, ő ugyanis a Cream Emlékzenekar állandó bőgős-énekeseként öt évvel ezelőtt már több alkalommal is előadta ezeket a dalokat Závodi oldalán. A Cream blokkot a nemrégiben elhunyt Jack Bruce emlékének ajánlja az alkalmi trió.

Ha nem is a megszokott módon, mégis dupla koncert várható tehát, így a kezdési időpont viszonylag korai: 20 óra 30 perc. A jegyár a mérsékelt 1500Ft, melyért akár már 19 órától be lehet lépni a Fehérvári úti rockszentélybe, hogy a szülinapi hangulat megalapozása minél előbb elkezdődhessen. :-) Happy Birthday to Cry Free!