Hírek

Interjú Soós Norberttel. A téma: a Hammond orgona2014. szeptember 24., 20:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A hangszerek királynőjének is nevezett Hammond orgona múltja, jelene és jövője, műszaki háttere, különlegességének mibenléte, valamint külföldi és hazai nagyjai a témája a Hard Rock Magazin legfrissebb vezércikkének. A népszerű webzine a Cry Free billentyűsét, Soós Norbertet kérte fel, hogy a téma és a hangszer szakértőjeként válaszolja meg az általuk összeállított színes és motiváló kérdéssort.

A riport felvezetéseként a magazin tegnap közzétette Norbi hammondos videóinak toplistáját, melyből megtudhatjátok, hogy melyik örökérvényű "orgona-himnuszokat" tartja a legkiemelkedőbbnek a CF billentyűs. Ma délután pedig megjelent maga a cikk is, és benne az interjú.

És ahogy Norbi is mondja a riport végén: "Aki pedig szeretné élőben hallani ezt a hangszert, jöjjön el most pénteken, azaz szeptember 26-án a Club 202-be, ahol a Hammond C3 a Leslie 760-assal és a csöves Marshallal is hallható lesz a színpadon. Mivel műsorunk egyik felében a Deep Purple ’Stormbringer’ c. albumát fogjuk előadni, amelyen Jon minden korábbinál jobban előtérbe helyezte az elektromos zongorát is, az érdeklődők megismerkedhetnek másik billentyűs szerelmemmel, a Fender Rhodes zongorával is, ami szintén megérne egy ilyen riportot."