Hírek

II. Cry Free Nyári Tábor2014. június 25., 02:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Két év után újra megrendezzük a Cry Free Nyári Tábort! Noha a tavalyelőtt kísérleti jelleggel elindított eseményt az akkori mérsékeltebb részvételi arány miatt tavaly nem ismételtük meg, a táborozók maroknyi, de annál lelkesebb csapata -kiegészülve az akkor kényszerűségből távol lévő rajongókkal -folyamatosan bombázta a zenekart és menedzsmentjét az újrázás ötletével. Ezért úgy döntöttünk, hogy idén megújított koncepcióval, a részvételi lehetőségek szélesebb skáláját kínálva, ismét táborozni hívjuk a CF közönséget.

A II. Cry Free Nyári Táborra 2014. július 25-től 27-ig kerül sor Alsóörsön, az Európa Kempingben. A rendezvény célja továbbra is az, hogy a zenekar és közönsége lehetőséget kapjon a "hagyományos" koncertek előtti-utáni néhány perces találkozásokon túl minőségi időt is együtt tölteni, egymással megismerkedni, beszélgetni Deep Purple-ről, zenéről és az élet egyéb nagy dolgairól, miközben jókat esznek, isznak, játszanak, sportolnak közösen. Újdonság, hogy az idei helyszín a Balaton-part, így az olyan eddigi tábori mulatságok, mint az asztalitenisz bajnokság és a zenekar-közönség focimeccs, kiegészülhetnek strandröplapda mérkőzéssel és mindenféle pancsolós őrülettel is.

Az ideális (vízparti) nyári helyszínen túl egy még jelentősebb újdonság, hogy a tavalyelőtti fix áron elérhető fix program helyett idén teljesen kötetlen szórakozást ígér a Cry Free Nyári Tábor, ahol semmi nem kötelező, és semmiért nem kell fizetni a zenekar felé. Ezúttal tehát nem szolgáltat a csapat, vagyis nem szállít, nem étkeztet, és nem ad hivatalos nagyszínpados "hangos" koncertet sem "csomagáron", egyszerűen csak elutazik egy kiváló üdülőhelyre lazítani-bulizni, és szeretettel invitálja baráti rajongóit, hogy csatlakozzanak hozzá, ha ráérnek és van kedvük. Az ott-tartózkodás időtartama is rugalmasan kezelhető: bár a zenekar tagjai péntek délutántól vasárnap délelőttig számítanak barátaikra, aki szeretne korábban érkezni és/vagy tovább maradni, megteheti, ahogy anyagi vagy időkorlát esetén csupán egy-egy napra-éjszakára is csatlakozhattok a "rock n roll nyaralókhoz". Ételről-italról egyénileg is lehet gondoskodni, de nyilván szövetkeznek majd kisebb csoportok különböző bográcspartikra.

Egy Cry Free tábor persze nem képzelhető el zene nélkül, így a muzsika idén júliusban sem maradhat el, de ezúttal a spontán akusztikus jam lesz a fő zenei vonal, továbbra is a kötetlenség jegyében. Ehhez szorgalmazzuk a zenélő/zenélgető kedves táborozótársak csatlakozását is, nyugodtan hozzátok hangszereteket! A tervek szerint velünk lesznek a Zep Session együttes tagjai is, úgyhogy sanszos egy unplugged Purple Zeppelin Jam is!

Már az I. Cry Free Nyári Tábor profiljában is ott volt a családos/családias jelleg, és most sem lesz ez másként. A zenekar tagjai is családjukkal érkeznek, Ti is nyugodtan hozzátok magatokkal gyerekeiteket, hozzátartozóitokat! Annál is inkább, mert az Alsóörsi Európa Kemping igényes és kimondottan gyermekbarát környezet medencékkel, csúszdákkal, játszótérrel stb. Aztán persze esténként, mikor a kisebbek aludni tértek, a fagyik helyét csípős gulyások és pikáns pörköltek, a szörpök helyét pedig sörök, borok, pálinkák veszik át hajnalig.

Nem akármilyen mulatságnak ígérkezik a II. Cry Free Nyári Tábor, ezért reméljük, hogy a zenekar barátai közül minél többen el tudnak jönni július utolsó hétvégéjén Alsóörsre. A sátorhelyek szinte korlátlanul rendelkezésre állnak, így a sátorozni tervezőknek nincs szükségük előzetes foglalásra, és aki csak napközben szeretne csatlakozni a csapathoz, napijegyet válthat a helyszínen. Korlátozott mennyiségben július 1-jéig történő rendelés esetén fenntartanak részünkre ún. bérlakókocsikat is, amelyek a sátornál jóval nagyobb kényelmet biztosítanak. Ezek 4 fős lakókocsik, amelyek 15.000Ft+IFA/éj áron, vagyis teljes kihasználtság esetén kb. 4000Ft/fő/éj áron elérhetők. Aki ezzel a szállástípussal szeretne élni, kérjük, mielőbb (de legkésőbb június 30-ig) jelezze nekünk a cryfree@gmail.com emailcímen. A Kemping SZÉP kártyát is elfogad. Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a zenekar felé semmilyen díjfizetési kötelezettségetek nincs, csak a szállásotokat kell a helyszínen fizetnetek (kivéve lakókocsibérlés, amiben mi segítünk még ezen a héten). Ezen felül csak az értelemszerű költségeitek (utazás, élelem) lesznek, mint bármelyik privát kirándulásotokkor.

A Táborhoz Facebook esemény is készült. Aki fent van a közösségi oldalon, kérjük, jelölje jövetelét, hogy lássuk, hányan vagyunk, illetve tudjuk egymást értesíteni mindenféle aktuális tábori hírről, és tudjuk közösen kialakítani a programot!

Ez pedig egy kis betekintés a tényleg kivételesen igényes kemping életébe: