Hírek

A Cry Free zárja a Crazy Mama nemzetközi fesztiválját2014. június 17., 12:10

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Cry Free fellépése lesz a záróakkordja a "Két színpad, három nap, tizennyolc zenekar" elnevezésű nemzetközi fesztiválnak, melyre a Crazy Mama rendezésében kerül sor a Gubacsi úti rock klubban és szabadtéri színpadán.

A vasárnapi zárónap fő attrakciója a Deep Purple Cover Band szereplése, de a további kiemelt fellépők között találjuk a nemzetközi összeállítású (amerikai-angol-német) Lord Bishop Rocks zenekart, és velük turnézó állandó vendégüket, a new yorki Vinyette együttest is.

Az excentrikus fekete amerikai énekes-gitáros Lord Bishop zenéjét jól írják le saját stílusmeghatározásai: a "Hendrixian motörfunk" és a "sex rock". Szintén színesbőrű amerikai példaképei, Jimi Hendrix, Lenny Kravitz és Prince túláradó megjelenése és szexuális töltetű stílusa Bishop munkásságában is megjelenik, ahogy dalaiban is a fent említett kiválóságok műfaji fúziója a rock, blues, soul és funk keretben. Jamaikai-angol basszusgitárosa, Cecil Drackett és német dobosa, Steffen Thiede igazi nemzetközi csapattá egyesítik a Lord Bishop Rocks zenekart.Európai turnéjára Bishop magával hozta new yorki barátait, a Vinyette együttest is, akik minden turnéállomáson segítenek a hangulat beindításában igényes, amerikai, alterral vegyített soft rock muzsikájukkal. A jó megjelenésű fiatal csapat kellemes muzsikájával számíthat a vasárnap este kilátogató hölgyek rokonszenvére is.A Vinyette nyitja a szabadtéri színpad műsorát 20 órakor, a Lord Bishop Rocks zárja 23 órai kezdettel, a Cry Free pedig fő műsoridőben, 21:15-től vezeti elő másfél órás műsorát, melyben ezúttal fele-fele arányban lesznek hallhatók a legnagyobb DP közönségkedvencek, és az archívum mélyéről előásott rég nem hallott ritkaságok. Ismét felcsendülnek a nemrégiben sokszor frissített műsor újdonságai, a Dinivel és Totyával éppen a legutóbbi Crazy bulin újra debütált Lazy, az első Purple korszak végének bulis nótái, a Lady Double Dealer és a Lady Luck, valamint a Fireball albumról lemaradt rock n roll tétel, a Freedom is. A műsor nagy "visszatérői" között is kellemes meglepetésekre számíthatnak a zenekar vájtfülűbb rajongói.A rendezvény nevében azonban nem véletlenül találjuk a "Két színpad" szókapcsolatot; a szabadtéri színpad műsorával egyidejűleg a klubban is folynak a koncertek, ahol az emlékzenekaroké a főszerep. A Heep Freedom - Uriah Heep Tribute Band, az Ace Is God (Kiss tribute) és a Mosquito Led Zeppelin emlékzenekar fellépései lesznek láthatók-hallhatók. A két színpados, hat zenekaros nemzetközi fesztiválnapra a belépő mindössze 1800Ft.

Mivel azonban a fesztivál három napos, a szervezők szeretettel várnak mindenkit péntekre és szombatra is, az igényes műsor számos színvonalas fellépőjének koncertjére. Aki viszont mégis inkább vízparti üdülést tervez a hétvégére, csak arra ügyeljen, hogy vasárnap időben visszaérjen a Gubacsi útra! :-)