Hírek

Nyári fesztiválszereplések - Cry Free és Purple Zeppelin Jam2014. május 31., 00:20

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Bár néhány nyári Cry Free szereplés sorsáról még nem született végleges döntés, az már biztos, hogy erős fesztiválszezon elé néz a Deep Purple Cover Band. A helyszínek között régi kedves ismerősök épp úgy találhatók, mint izgalmas, új rendezvények.

Elsőként egy budapesti nemzetközi fesztivál, nevezetesen a Gubacsi úti Crazy Mama nagyrendezvényének főzenekaraként láthatjátok a zenekart június 22-én. A Cry Free tavaly is emlékezetes koncertet adott a Crazy szabadtéri színpadán, amelyről néhány videofelvétel a világhálón is megtalálható, ezúttal azonban nem kisebb felkérést kaptak a klubtól, minthogy vállalják el az idén három napos és két színpados júniusi fesztiváljuk záró szereplését, az amerikai-angol-német Lord Bishop Rocks koncertje után.



Július hónapban két nagymúltú fesztivál is várja a zenekart. Elsőként július 4-én a 22. Paksi Gastroblues Fesztiválon játszik újra a Cry Free, immáron harmadszorra, de első ízben a Zep Sessionnel közös produkciójával, a Purple Zeppelin Jam-mel. A legendás fesztivál idei első napjának sportcsarnokos programját zárja a Deep Purple/Led Zeppelin dupla projekt, egy kimondottan erős nemzetközi kínálat végén.

Egy héttel később, július 11-én, Hevesvezekénybe látogat a Cry Free, hogy bemutatkozzon a IX. Hanyi-parti Fesztiválon. A zenekar és a szervezők évek óta tervezik ezt a debütöt, és idén már semmi akadány nem gördül a szereplés útjába, úgyhogy végre megdörrenhetnek a nagy Purple nóták a népszerű Heves megyei rendezvényen is, mégpedig közvetlenül az Edda koncertjét követően.

Augusztusban ismét Veszprémből indul majd a turnébusz, fedélzetén a Zep Session gitárosaival, ugyanis a nyár második Purple Zeppelin Jam felkérésének tesznek majd eleget a srácok, ezúttal Komáromban, a Monostori Erődben, augusztus 2-án. A rendezvény pedig az Első 3 napos bentlakásos tribute fesztivál, ahol olyan fellépők társaságában lép színpadra a PZJ produkció, mint a Kiss Forever Band, az AB/CD és az Iron Maidnem.

Az eddig lekötött fellépéseken kívül továbbiakról is folynak tárgyalások, amelyek alakulásáról természetesen tudósítunk majd Benneteket, de addig is itt egy tömör összefoglalója a fentieknek:

2014. június 22. Budapest, Crazy Mama - "2 színpad, 3 nap, 18 zenekar fesztivál"
2014. július 4. Paks - "22. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál" (Purple Zeppelin Jam)
2014. július 11. Hevesvezekény - "IX. Hanyi-parti Fesztivál"
2014. augusztus 2. Komárom, Monostori Erőd - "Első 3 napos bentlakásos tribute fesztivál" (Purple Zeppelin Jam)