Hírek

100% Rock n Roll2014. április 18., 09:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
7. alkalommal lép fel a Bakelit Multi Art Center színpadán a Cry Free 2014. május 9-én, és aki visszatekint a Bakelit és a Deep Purple Cover Band két évvel ezelőtt megkezdett közös történelmére, tudhatja, hogy nem akármilyen koncert van készülőben. A művészeti központ és a zenekar koncepciójának alappillére, hogy minden bakelites Cry Free koncert igazi esemény legyen, és nem lesz ez másként most sem.

Amit a „magyar Deep Purple” idén májusban kínál, az nemes egyszerűséggel csak 100% Rock n Roll. A régebbi rajongók számára ismerősen csenghet ez a mottó, hiszen 5 évvel ezelőtt egyszer már zászlajára tűzte a csapat, és az akkori koncert sikere folytatásért kiált. Az elmúlt fél évtizedben csatlakozott CF követők kedvéért azért eláruljuk, miről is van szó, bár a mottó önmagában is eléggé beszédes: egy elsöprő erejű, kemény és pörgős műsorról, amelyben a lendületes slágerek és a stílusteremtő fajsúlyosabb nóták alkotnak valódi energiabombát. Ez a zenekar ajándéka közönségének bulizósabb tagjai számára, akik mindig végtelen türelemmel és tisztelettel hallgatják végig a folyton változó CF koncertmenü progresszívebb, merengősebb, elszállósabb vagy éppen ritkaságokkal tarkított különlegességeit. Most eljött a ti időtök: lehet táncolni, énekelni, ugrálni, léggitározni és headbangelni, amíg csak bírjátok!

Ez persze nem jelenti azt, hogy a dalkülönlegességek kedvelői hoppon maradnának, ugyanis évek óta az „archívumban porosodó” ritkaságok egész sora is előkerül a Deep Purple második és harmadik felállásának zenei hagyatékából, és ismét sor kerül egy igazi dalpremierre is, amellyel a legnagyobb Purple rajongókat kívánja meglepni a Cry Free. A dalok kiválasztásakor csak egy követelmény volt: csapjanak oda alaposan!