Hírek

Purple Zeppelin Jam - Classic Rock Minifest2014. január 18., 15:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Kilencedik közös szereplésére készül a Cry Free és a Zep Session, illetve ahogy a két zenekar elnevezte egyedülálló szövetségét két és fél évvel ezelőtti születésekor: a Purple Zeppelin Jam. Ahogy a számok is mutatják, a különleges fúzió szereplései eseményszámba mennek, ritkán lehet élőben elcsípni a dupla klasszik rock produkciót. Budapesti fellépésük mellett tavaly egy német miniturnén és a Sziget fesztiválon láthatta őket a nemzetközi és hazai közönség, összesen mintegy 4000 zenerajongó.

Idén mindkét banda első koncertjét adja a Club 202-ben, 2014. február 14-én pénteken 20 órától. A helyszín, az egykori Wigwam Rock Club egyben egy nagy visszatérés is, hiszen a Purple Zeppelin Jam bemutatkozására éppen a Fehérvári úti rockmulatóban került sor 2011 végén. A tagságban azóta történtek változások, de a lendület töretlen, és vendégként a régi PZJ tagok közül is újra színpadra lép az ex-Cry Free gitáros, Lee Olivér (Ütött-kopott angyal).

Akik jártak már Purple Zeppelin Jam koncerten, tudják, hogy a műsor mindig igazi ínyencségeket tartogat mindkét zenekar, a Deep Purple és a Led Zeppelin oldaláról is, de fokozottan így lesz ez február 14-én.

A Cry Free a Deep Purple több legendás korszaka előtt is fejet hajt, amikor elsőként a 40. évfordulóját ünneplő „Burn” albumot adja elő teljes terjedelmében, majd pedig közelgő budapesti arénakoncertjük ízelítőjeként a mai DP programjából szemezget.

Új oldaláról mutatkozik be a PZJ-n belül a Zep Session is, akik a közös produkcióban eddig többnyire a Led Zeppelin rockosabb illetve slágeresebb oldalát hangsúlyozták, ezúttal viszont a finomabb, művészibb oldal is komoly szerephez jut majd a műsorban. Teszik mindezt az óriási sikert arató év végi veszprémi nagykoncertjük nyomvonalán és 20 éves jubileumuk ünnepi hangulatában.

A Purple Zeppelin Jam promóciójában gyakran szerepel a „teljes klasszikus rock élmény” kifejezés, amelyet a Club 202-ben még teljesebbé tesz majd a vendégzenekarként fellépő Heep Freedom együttes, a 70-es évek egy újabb rocklegendája előtt tisztelgő Uriah Heep Tribute Band. Ezzel a Purple Zeppelin Jam dupla produkció először bővül 4 órás „klasszik rock minifesztté” is egyben.

A rocktörténelem e varázslatos évtizedének rajongói számára a megjelenés erősen ajánlott! :-)

A program:
19:00 Kapunyitás
20:00 Heep Freedom – Uriah Heep Tribute Band: 1 éves születésnapi koncert
21:00 Zep Session 20 (vendég: Lee Olivér): „2. Led Zeppelin szeánsz”
22:30 Cry Free – Deep Purple’s Favourite Tribute: „Burn 40 és zenés DP visszaszámlálás”

Hely: Club 202, Budapest XI. Fehérvári út 202.
Dátum: 2014. február 14.
Jegyár: 1800Ft
FB oldal: itt