Hírek

Ingyenes ünnepi Cry Free koncert extrákkal2013. december 22., 02:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
December 28-án szombaton egy minden szempontból rendhagyó koncerttel búcsúztatja a mozgalmas 2013-as évet a Cry Free. Hosszú évek után most először kerül sor ingyenes CF rendezvényre, amely így akár karácsonyi ajándéknak is tekinthető, és célja, hogy az esetleges év végi anyagi korlátok senkit ne tartsanak vissza, aki szeretne az óévtől a Cry Free társaságában búcsúzni.

Szintén hosszú évek teltek el azóta, hogy a zenekar étteremben lépett volna fel, ezúttal azonban a cél az volt, hogy az ünnepi apropó okán azok is megtalálják számításukat, akik az italozással egybekötött rákkendrólozást gasztronómiai élményekkel is szeretik társítani. Így lett a rendezvény helyszíne a XVI. Csömöri út 80. sz. alatt (az Örs Vezér tértől nem messze) található hangulatos és kiváló konyhával rendelkező Numero 80 kisvendéglő.

A helyszín és az utókarácsonyi időszak békés hangulata egyaránt abba az irányba mozdította a csapatot, hogy az egykoron hangerejével a Guiness rekordok könyvébe is bekerülő sziklakemény Deep Purple-nek ezúttal a csendesebb, nyugodtabb arcát mutassák be sok balladával, blues-zal, sőt countryval és funkkal is. De igazi hard rock himnuszokra és rock n roll őrületekre is sor kerül, egy csavarral: akusztikus hangszerelésben. A 18 éve működő Cry Free először lép fel teljes tagsággal "unplugged" jelleggel, és a próbák nagy vidámságban zajlanak, ahogy a dalok kezdik elnyerni új formájukat. Várható néhány igazán komoly meglepetés!

Az este elsődleges célja amúgy is a vidámság, hiszen előszilveszteri buliról is van szó, ezért a tervek szerint az egész rendezvényt áthatja majd egy közvetlen lazaság és görcsmentesség, amellyel a mosolygós hangulatú tavalyi Cry Free Nyári Tábor feelingjét szeretnénk visszaidézni "téliesítve". Ennek megfelelően a koncertműsor sem fogja mereven tartani szokásos Purple keretét, és fölöttébb izgalmas klasszik rock kitekintések is várhatók eddig ismeretlen zenei irányokba is.

A "táboros" hangulatot fogja erősíteni az is, hogy sokéves törzsrajongói kapcsolat után a zenekar néhány barátja egy-egy dal erejéig felcseréli a nézőteret a színpaddal, és nyilvánosan megmutatja, hogy nem csak hallgatóként élvezi a muzsikát, hanem előadóként is szívesen megpróbálkozik vele. A CF fórumokon "MW"-ként ismert Kiss János dobolni fog, a "vigha" nick mögött található Vígh András szólógitáron mutatkozik be, Lengyel Andi pedig a mikrofon mögött debütál majd. A közönség soraiban sokszor látott kedves arcok nagy sikerekre számíthatnak új szerepkörükben.

Sort kerítünk a nyári táborból sűrű programja miatt végül kimaradt Deep Purple műveltségi vetélkedőre is, amit akkor sokan vártatok, így most végre kiderülhet, kik a legnagyobb DP szakértők a Cry Free rajongótáborában, akik persze értékes nyereményekkel is gazdagodnak. De utóbbihoz elég lehet a puszta szerencse is, ugyanis a szilveszteri hangulat fokozása érdekében lesz tombola is.

A rendezvény 19 órakor kezdődik filmvetítéssel, hogy aki szeretne a koncert előtt vacsorázni, közben is szórakozhasson, de azoknak is ajánljuk a korai érkezést, akik csak italokkal akarnak "melegíteni" a bulira, ugyanis a lejátszásra váró videó egy a zenekar igazi kulisszatitkait bemutató, youtube-on nem látható "házimozijai" közül. A konyha tovább is (egészen 22 óráig) üzemel majd, ha valaki később éhezne meg, de ez mind csak lehetőség, kötelező fogyasztás nincs.

A program menete:

19.00: Videovetítés
20.00: Koncert 1. rész
20.45: DP műveltségi vetélkedő
21.00: Koncert 2. rész
22.00: Tombola sorsolás
22.15: Koncertzárás

Igazán emlékezetes este várható tehát, amely CF törzsrajongóknak kihagyhatatlan, de mindenkit nagy szeretettel várunk!