Hírek

20 éves a Zep Session - nagykoncert Cry Free tagok részvételével2013. december 10., 20:26

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli 2013. december 14-én, azaz most szombaton szülővárosában a veszprémi Zep Session együttes, akiket a Cry Free közönség is jól ismer, mint a csapat Purple Zeppelin Jam nevű dupla-produkciójának Led Zeppelinért felelős partnerét. Már 1993-ban a zenekar alapítótagjai között volt Nagy Gergely gitáros és Cseh Balázs basszusgitáros mellett Tatai Tamás, aki hatodik éve a Cry Free dobosa is. A Zep Session, amely egy időben egyszerűen csak "Session" néven működött, az elmúlt 5 évben nem állt színpadra komplett Led Zeppelin emlékműsorral, csak a Purple Zeppelin Jam fellépései alkalmával voltak láthatók együtt. 2008-ban, a legutóbbi Zep Session szereplés alkalmával, az "anyazenekar" megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelték ugyancsak Veszprémben, most szombatra pedig saját szintén tekintélyes jubileumuk alkalmából szerveztek nem akármilyen koncertet.

A három felvonásból álló tartalmas műsorban természetesen jó néhány korszakalkotó rockhimnusz megtalálható lesz, de a program összeállításakor legalább akkora súllyal estek latba a vájtfülű ínyencek és a legfanatikusabb rajongók számára tervezett igazi dalritkaságok is. Tomi, Geri és Balu minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kívánt fektetni a Led Zeppelin billentyűket is felvonultató szerzeményeire, ezért felkérték barátjukat, Nagy Róbert billentyűst, hogy csatlakozzon a jubileumi Zep Session-höz, amelyben az alapcsapaton kívül még az utóbbi idők állandó énekesvendége, Scholtz Attila és az egykori Cry Free gitáros, Lee Olivér lesz látható-hallható. Oli ezúttal is elsősorban az akusztikus vonalat fogja erősíteni, és szükség is lesz játékára, ugyanis a műsorban egy teljes felvonást kapnak most a csendesebb Zeppelin dalok. További vendégek még a Zep Session zenekar egykori tagjai és barátai: Kriki (gitár) és Tipcsi (szájharmonika).

Egyszeri és megismételhetetlen élmény várható tehát most szombaton este 10 órától a felújítás után nemrég átadott gyönyörű új Expresszó színpadán. A három órás koncerten a Zep Session minden valaha volt rajongójának és barátjának ott a helye, de az intenzív Cry Free szereplés okán Nektek is ajánlott a részvétel, ha nem riadtok vissza egy kis utazástól, illetve időben még túl távolinak tűnik számotokra a december 28-a, a Cry Free budapesti ünnepi koncert-különlegességének dátuma.

Long Live Zep Session! :-)