Hírek

"45 év Deep Purple" - a jubileumi nagykoncert programja2013. november 13., 23:35

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
2013. november 15-én, azaz most pénteken 20 órától ünnepli hazánk Deep Purple emlékzenekara az ihlető csapat fennállásának 45. évfordulóját, mely apropóból életmű-áttekintő koncertet adnak a Soroksári úti Bakelit Multi Art Center Hangár nagytermében. A közel két és fél órás műsor bemutatja a Deep Purple zenei örökségének teljes keresztmetszetét az 1968-as kezdetektől fogva egészen a néhány hónappal ezelőtt megjelent új, "Now What?!" c. albumig, melyről egy olyan dalt is színpadra visz a Cry Free pénteken, melyet még maga a Deep Purple sem játszott soha élőben. Ez a negyedik szám lesz az aktuális nagylemezről, amelyet a magyar követők feldolgoznak, és nagy valószínűséggel a világon először csendül fel élőben színpadon. A premier mellett számos rég nem játszott dal, és persze az összes korszakalkotó rockhimnusz is megszólal majd, de a Deep Purple kevésbé ünnepelt időszakaiból is előkerülnek értékes darabok.

A rendezvény vendégzenekara a tapolcai Violent Moon együttes, akik a Cry Free év eleji nagysikerű "Deep Purple Családfa" koncertkülönlegességének is vendégei voltak Blackmore's Night tribute műsorukkal. Énekesnőjük, Sikos Szilvia, a nyári Jon Lord emlékkoncertnek is szereplője volt, amikor a CF dalnok Atkával közösen adta elő a klasszikus "Soldier Of Fortune" dal Lord-féle, kétszólamú változatát. Közkívánatra ez a duett is újra felcsendül pénteken.

A koncert Cry Free történeti jelentősége pedig, hogy a budapesti CF közönség első ízben láthatja kedvenceit színpadon az új basszusgitárossal, Tóth Csabával. Bár Totya már átesett a tűzkeresztségen a két héttel ezelőtti háromállomásos német turné és a múlt heti vidéki szereplés alkalmával, a fővárosi közönség előtt csak most mutatkozik be az életmű-áttekintő nagykoncert műsorával. A megújult zenekarral együtt mi is frissítettük a website vonatkozó oldalait, különös tekintettel a Biográfia linkre, amely most számos új résszel gazdagodott.

A pénteki koncert elővételi jeggyel a szenzációs 800 forintos áron látogatható, de további előnyös vásárlási konstrukciókról is olvashattok a Bakelit honlapján.

Jó bulit kívánunk!