Hírek

Németországban a Cry Free az amerikai Lord Bishop társaságában2013. október 18., 12:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Háromállomásos németországi turnén vesz részt a Cry Free 2013. október 31-től november 2-ig. Ez a zenekar nyolcadik turnéja Némethonban, de első ízben látogat a csapat a Nürnberg-Mannheim vonaltól északabbra fekvő régiókba.

További újdonság, hogy ezúttal nem saját szervezésű turnéról van szó, a magyar Deep Purple Cover Band a rendszeresen Németországban turnézó amerikai blues-rock-funk előadó, Lord Bishop (képünkön) meghívására csatlakozik a fellépéssorozathoz. Bishop sajátzenés koncertjeit gyakran támogatja meg élvonalbeli nemzetközi (köztük magyar) tribute zenekarokkal.

A turné az Alt Werdohl nevű rock kocsmában indul Werdohlban, ahol egy német Nirvana tribute, a The Kurts melegít be a Cry Free koncertje előtt. Innen a csapat Rheinbachba utazik, ahol az Ahorn klubban Bishop "Rock Circus" nevű fesztiválját zárják. A rendezvény egyik fő attrakciója a szintén magyar Kiss Forever Band lesz, de több országból érkezve összesen hat zenekar is színpadra lép. A "rockcirkusz" másnap Drezdába költözik, és szintén hat zenekarral szórakoztatja a nagyérdeműt a Rosi's Pubban. Itt is lesz további magyar fellépő a Cry Free mellett, a Guns 'n' Destruction együttes személyében.

A német turné lesz az új tag, Tóth Csaba bemutatkozása a Cry Free "hivatalos" basszusgitárosaként.