Hírek

Távozik a zenekarból Kecskeméti Csaba2013. október 10., 00:15

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Cry Free basszusgitárosa, Kecskeméti Csaba meghozta évek óta érlelődő döntését, mely szerint 13 év és több mint 400 koncert után végül távozik a zenekar kötelékéből. Az alapító Scholtz Attila mellett Csabi töltötte el a legtöbb időt a csapatban.

2000 nyarán az ő személyével lett teljes a Blaskó-Kállai-Kecskeméti-Scholtz-Soulavy felállás, amely hatéves munkásságával megalapozta a jelenlegi Cry Free státuszát. Ez a csapat lépte át először hazánk határait öt országban is bemutatkozva, készítette el a tribute világban úttörőnek számító stúdiólemezét, a Purple (r)Evolutiont, majd később további kiadványok egész sorát, egyúttal bevezette a Cry Free-t a hazai klubok és rendezvények javába. Az együttes még hivatalos videoklipet is készített, amely rendszeres szereplője volt a korabeli televíziós rockműsoroknak.2008 nyarára ez a csapat fokozatosan egy új felállásnak adta át a helyét, de Csabi maradt, így Lee Olivér, Tatai Tamás és Nagy Attila (később Soós Norbert és Nagy Dénes) mellett a zenekar legnagyobb sikereit élhette át sztárszereplések hosszú sorozatán keresztül. A szenzációs menetelés 2009. márciusában kezdődött az első budapesti Jon Lord-Cry Free koncertekkel, melyet 12 további varázslatos előadás követett a Mesterrel szimfo-rock produkciójában világszerte.Szintén óriási eredmény, hogy a CF basszer Roger Glover, Glenn Hughes és Geezer Butler helyére is beállhatott, amikor előbb a világ egyik legnagyobb hatású dobosával, Ian Paice-szel, majd a következő dobosgeneráció egyik jelentős alakjával, Bobby Rondinellivel alkotott sziklaszilárd ritmusszekciót.

Hosszasan lehetne még sorolni, hogy a Cry Free-ben eltöltött 13 éve alatt mi mindent ért el Csabi a zenekarral, hiszen a magyar Deep Purple Cover Band eredményei sok szempontból egyedülállóak a világon. Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy emlékzenekar működése mindig is korlátok közé lesz szorítva, különösen hazánkban, és ezeket a korlátokat az idő múlásával Csabi egyre szorítóbbnak érezte, ezért egyre gyakrabban merült fel kilépése is az együttesből. Nyilván egy ilyen nagyságrendű produkciótól ennyi év után nem könnyű elbúcsúzni, de ennek is eljött az ideje.

Azonban Csabi most csak a CF-fel szakít, a zenéléssel nem, így várhatóan számos új -elsősorban sajátzenés -produkcióban láthatjátok majd őt a jövőben, melyhez a zenekar teljes tagsága sok szerencsét kíván, egyúttal hálásan köszöni a majd' másfél évtizednyi kemény munkát, a nem kevés befektetett energiát és a rengeteg hihetetlen és őrült közös élményt.

A Cry Free pedig halad tovább útján, jelenleg éppen közelgő német turnéjukra készülve az új basszusgitárossal, akinek személyét hamarosan felfedjük itt a honlapon.