Hírek

Két nagy visszatérés: Sziget Fesztivál és Crazy Mama2013. július 30., 00:01

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Öt év után újra a Sziget Fesztiválon a Cry Free! A Deep Purple Cover Band a Zep Session társaságában veszi birtokba Európa egyik legnagyobb fesztiváljának Tribute Színpadát a rendezvény "nulladik" napján, 2013. augusztus 6-án. Mindkét zenekar több ízben lépett már fel a nagymúltú rendezvényen (a Cry Free először 1997-ben, képünkön pedig épp 2008-ban), de először szerepelnek együtt népszerű dupla klasszik rock produkciójukkal, a Purple Zeppelin Jam-mel. A három és fél órás monstre koncertre 23 órától kerül sor, miután a Nagyszínpadon végzett szuperkoncertjével az amerikai Firewater együttes után színpadra lépő Quimby. A Cry Free és a Zep Session egyesített csapata a 70-es évek két legjelentősebb rockzenekarának összes nagy slágerét megszólaltatja egy óriási pörgős, de fajsúlyos dalfolyamban.

Több éves szünet után tér vissza egykori törzshelyére, a Crazy Mamába is a Cry Free. 2010. májusáig 15 koncertet adott itt a zenekar, és az ír/osztrák Purpendicular együttes részvételével készített "Deep Purple History" c. DVD-jük is a klubhoz köthető. Idén nyáron szabadtéri színpaddal is bővült a Soroksári úti zenés szórakozó hely, ahol az augusztusi ünnepi hosszú hétvégén koncertek egész sora várja majd a rockrajongókat. A Cry Free koncertjére augusztus 19-én kerül sor.

Két héten belül két fővárosi helyszínen is várja tehát rajongóit teljesen különböző műsorral a magyar Deep Purple Cover Band, de a két időpont között a csapat ellátogat az Aszódi Napokra is, ahol 2013. augusztus 17-én a fesztivál aznapi főzenekaraként lépnek színpadra.