Hírek

Az új Deep ?urp!e lemez CF bemutatója pénteken a Pecsában2013. június 19., 02:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Ezen a honlapon talán nem lep meg senkit, de a rockvilág egyéb bugyraiban biztosan sokan elcsodálkoznak, ha azt hallják, a Deep Purple nem a 70-es évek egyik azóta kihalt nagy rockdinoszaurusza, hanem egy máig is aktív és termékeny zenekar. Többségében erős nagylemezeik szépen sorjáztak a 80-as és 90-es éveken át egészen az új évezredbe, kiemelve az együttest a múltjukból élő nosztalgiacsapatok közül. Az internetes letöltések kora azonban a brit rockveteránok lemezkészítési kedvét is visszavetette, így az elmúlt 8 évben nem hallhattunk tőlük új anyagot. Bő másfél hónappal ezelőtt azonban végre megtört a jég, és "Now What?!" címmel napvilágot látott az új Deep Purple korong, rajta egy végtelenül izgalmas és bátran progresszív, friss zeneanyaggal, amelyről süt, hogy igazán jó kedvvel rögzítették olyan alkotók, akik ismét meg akarják mutatni a világnak, hogy őket bizony még nem lehet "leírni".

Erről az új albumról mutat be néhány dalt élőben a Cry Free zenekar pénteken a Pecsa Caféban, köztük olyanokat is, amelyeket maga a Deep Purple sem próbált még ki színpadon, illetve amelyek a napokban/hetekben kerültek be a szintén turnézó "anyazenekar" koncertprogramjába. Igazi csemege ígérkezik tehát a "legelvetemültebb" DP rajongók számára, de persze a kevésbé hardcore rajongók is vigasztalódhatnak majd számos dallegendával a zenekar mk2 és mk3 felállásainak archívumából. Bár a Purple Zeppelin Jam produkció következő jelentkezéséig várni kell még egy darabig, a Led Zeppelin rajongók is számíthatnak néhány szívmelengető pillanatra pénteken, mivel személyes apropók okán két Zep dal is felcsendül majd, melyek közül az egyik még PZJ bulik alkalmával sem volt hallható soha.

Nem akármilyen műsor várható tehát június 21-én este a Pecsa Caféban, ahol a belépő még mindig csak 1000Ft, és a hűvös kerthelyiség még mindig ideális közeg a koncert előtti-utáni lazításhoz. Kapunyitás 8 órakor, kezdés legkésőbb 9-kor, de a kiülős rész már délutántól szeretettel vár Benneteket.

Now what?! Come to the show! :-)