Hírek

Purple Zeppelin Jam turné Németországtól hazánkig2013. április 24., 16:33

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A "bíbor léghajó" legénysége újra nagy erőkkel dolgozik a "hangárban", hogy felkészítse "fejedelmi cirkálóját" eddigi leghosszabb útjára, melyre most pénteken, azaz 2013. április 26-án reggel indul el. 2000 megtett kilométer után aztán vasárnap este tér haza Németországból, hogy két hét elteltével, vagyis május 11-én szombaton, a Soroksári úti Bakelit Multi Art Centerben zárja a tavaszi körutat, melyet a nyáron is folytat majd további állomásokon. De vizsgáljuk meg alaposabban a hétvégi úticélokat!

A Purple Zeppelin Jam, avagy a Cry Free és a Zep Session tribute zenekarok baráti/szakmai fúziója elsőként a Neckar folyó partján található német kisvárosba, Lauffenbe utaztatja különleges produkcióját, ahol a családias hangulatú Klostergartenlaube vendéglő/söröző/szórakozóhely látja vendégül a csapatot pénteken. A klub menedzsmentje a Cry Free régi partnerének számít, hiszen szakmai kapcsolatuk egészen 2002-re nyúlik vissza, amikor a banda bemutatkozott az akkor még Brackenheimban, Rock-Keller néven működő helyen. A zenekar tehát sokadszorra tér ide vissza, és tavaly itt adta 400. jubileumi koncertjét is, de idén először lépnek színpadra a Purple Zeppelin Jam duplaprodukcióval.

Másnap, vagyis 2013. április 27-én pedig egy régi Zep Session vonal izzik fel újra, amikor a "léghajó" átlibeg a kb. 300 kilométerrel távolabb található Willofs nevű településre, amely 14. alkalommal rendezi meg Veteranentreffen elnevezésű fesztiválját. Ez a rendezvény minden évben több színpadon szórakoztatja az egybegyűlt többezres közönséget, akik egyfajta modernkori hippi feelinget élhetnek át a Woodstock hangulatát árasztó eseményen. A Purple Zeppelin Jam műsorára a nagyszínpadon kerül sor 23:30 órai kezdettel, amely a reggelig tartó programban fő műsoridőnek számít.

A PZJ koncert időtartama mindkét helyszínen kb. 3 óra, melybe a hazánkban már bejáratott módon fele-fele részben kerülnek a Deep Purple és a Led Zeppelin (illetve "metszethalmaz-produkcióik") dalai, a legnagyobb rockhimnuszok és a vájtfülűeknek szánt igazi ritkaságok egyaránt. Szeretettel várjuk Németországban élő, illetve éppen átutazóban lévő kedves honfitársainkat a koncertekre. A Budapesten és környékén tartózkodók számára pedig a május 11-i bakelites szereplést ajánljuk, amelyre szintén nem kell már sokat várni. Mindhárom rendezvényen fellép a két "hivatalos" gitáros, Nagy Gergely és Nagy Dénes mellett a PZJ projekt örökös tiszteletbeli tagja, Lee Olivér is, aki elsősorban akusztikus gitáron közreműködik majd.

Hangolódásképpen pedig itt a közelgő 5. magyarországi Purple Zeppelin Jam koncert 2011-es ősbemutatójának filmje: