Hírek

A Bobby Rondinelli/Cry Free szereplés beszámolója2013. április 11., 22:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Mint azt már tudjátok, a 14. Győri Ütős Fesztivál amerikai sztárvendége, Bobby Rondinelli dobos (ex-Rainbow, Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Aerosmith...), a Cry Free kötelékébe csatlakozva lépett színpadra a kétnapos rendezvény fő attrakciójaként szombat este. Mivel Rondinelli és a magyar Deep Purple Cover Band tagjai már az előző délután próbái és beszélgetései során összebarátkoztak mind zenei, mind emberi vonatkozásban, az alkalmi CF sztárfúzió minden résztvevője izgatottan várta az esti szereplést, amely végül közel teltházas nézettséggel zajlott.

Az ideiglenesen "munka nélkül" maradt Tatai Tamás nagymúltú kollégájának segédkezett a bérelt dobfelszerelés összeszerelésében és beállításában, közben olyan dicséreteket "begyűjtve" a Mestertől, hogy "milyen kár, hogy nem az ő tegnap megismert felszerelésén játszhat ma is", és hogy a próbán "egy pillantás Tomi szerkójára elég volt, hogy azonnal tudja, komoly felkészültségű dobos helyére ül be játszani". A két Zeppelin-fanatikus ütős vég nélkül ontotta magából a Zep-sztorikat, és Tomi ámulva hallgatta, hogy neves amerikai kollégája többek közt 12 teljes dobfelszerelést és 70 pergődobot számláló gyűjteményében milyen legendás, a 70-es évek legnagyobb rockszínpadait megjárt darabok is vannak. A kommunikációban az énekes Scholtz Attila segédkezett, aki a színpadon is tolmácsolt, amikor Rondinelli dobklinikája volt soron a programban. Ő is "megkapta a magáét", amikor a dobos tréfásan közölte vele, hogy végre megtudta, milyen is lett volna, ha Ian Gillan beszáll a Rainbowba énekelni, de azt is hozzáfűzte, hogy tetszik neki Atka magas, mégis kellően súlyos Rainbow interpretációja.

A szemlátomást elégedett Rondinelli amúgy sem fukarkodott a zenekart illető dicséretekkel, és a próbán is, koncerten is folyamatosan éltette a magyar muzsikusokat, akiket a fellépés végén név szerint be is mutatott, de még a helyszínről távozó autójának nyitott ablakából is gratulációit és köszönetnyilvánításait "szórta" a srácokra. Az öröm és elragadtatottság természetesen kölcsönös, hiszen nem csak az derült ki a hétvégén, ami amúgy is sejthető volt, vagyis, hogy annak idején Ritchie Blackmore és Tony Iommi nem véletlenül szavazott bizalmat az amerikai muzsikusnak, hanem az is, hogy Bobby egy igazán kedves és természetes fickó, aki még a hatvanhoz közeledve sem veszített megszállott zenerajongásából.

Az újdonsült rockfúzió tagjai már a potenciális folytatás témájában levelezgetnek, de addig is jó hír a rajongóknak, hogy a cryfree.hu egy kisebb videós csapata a helyszínen tevékenykedett, így hamarosan azok is kaphatnak némi képet arról, hogyan is szóltak a Rainbow dalok Győrben, Bobby Rondinelli alapozásával és a Cry Free tolmácsolásában, akik nem utaztak el a nyugat-dunántúli városba szombaton.

A műsor a következőképpen alakult:

1. Difficult To Cure (Rainbow verzió)
2. Stargazer
-> Rondinelli dobklinika
3. Kill The King
4. Man On The Silver Mountain
5. Long Live Rock And Roll
6. Jealous Lover