Hírek

Holnap Mezőkövesden zárul a Lee Olivér búcsúkoncert-sorozat2013. március 13., 13:45

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Emelkedett hangulatban zajlik a Lee Olivért búcsúztató és Nagy Dénest beavató februári-márciusi Cry Free koncertsorozat. Miközben a két gitáros kíméletlenül zúdítja a vaskos riffeket és hömpölygő dallamfüzéreket a közönség nyakába, a nosztalgikus múltba tekintés és az izgalmas jövőbe fürkészés érzései keverednek. A közönségkedvenc Olivér szívbemarkoló búcsú-szólóit sok rajongó könnyes szemmel hallgatja, a bulikat azonban mégsem a szomorkás hangulat, hanem sokkal inkább egyfajta ünnepélyes emelkedettség és szinte felhőtlen vidámság jellemzi. Ennek okai között lehet a búcsú foltmentes tisztasága, Oli önfeledt jutalomjátékának szépsége, és nem utolsó sorban Dénes azonnal áttörő tehetségének izgalmas ígérete.

Közzétettünk egy színvonalas fotógalériát a koncertsorozatot nyitó kapuvári fellépésről, melyben kiváló fotósbarátunk, Mayer Kornél képein keresztül élhető át a fentiekben taglalt különleges élmény, és hamarosan további galériák érkeznek majd a múlt szombati budapesti koncertről is, ahol egy jó 130 fős CF közönség búcsúztatta Olit és köszöntötte Dinit. A koncerteknek időszakosan "Pecsa Music Club" néven helyt adó alternatív Pecsa terem vészmegoldást kínált a csapatnak, miután az általuk befoglalt Pecsa Cafét utólag a hazánkba érkező ex-Mr. Big énekesnek, Eric Martinnak adták ki. Bár a helyiség -elsősorban kedvezőtlen akusztikája okán -korántsem ideális rockkoncertek megtartására, a nagyszámú közönség véletlenül sem hagyta volna ott a 3 órásra duzzadó óriáspartit, melyet számolatlan ráadásdal zárt igazi spontán őrületekkel és mindenki számára meglepő fordulatokkal. Mint utóbb megtudtuk, a koncertet saját műsora végeztével maga Eric Martin is figyelte a háttérből, aki a színpadra lépését szorgalmazóknak szerényen csak azt felelte, "ahogy hallgatom őket, ezek a srácok jobbak nélkülem, mint amilyenek velem lennének."

A búcsúkoncert-sorozat azonban nem ért véget a fővárosi bulival, hiszen holnap a srácok Mezőkövesdre utaznak, hogy a Boo-mer-ang nevű szórakozóhelyen fellépve a kelet-magyarországi rajongóknak/barátoknak is lehetőséget nyújtsanak elbúcsúzni Lee Olivértől és megismerkedni Nagy Dénessel. Ezen a koncerten már Dénesé a főszerep, aki e pillanatban már a Cry Free hivatalos gitárosa, de természetesen jó pár dallal színpadra lép Olivér is. A csapat megkezdte készülését áprilisi németországi Purple Zeppelin Jam fesztiválszereplésére is, ezért amikor a Boo-mer-ang klub felkérte őket egy kisebb Led Zeppelin blokk beiktatására, a srácok nem mondtak nemet. Holnap, azaz 2013. március 14-én csütörtökön tehát várunk Benneteket Purple-lel, Zeppelinnel, Olival és Dinivel, hogy minél nagyobb záróbulival érhessen véget ez a különleges koncertsorozat!