Hírek

Bemutatjuk a Cry Free új gitárosát2013. február 12., 17:35

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Még csak néhány nap telt el a sok CF rajongót szíven ütő hír óta, mely szerint Lee Olivér gitáros kilép a zenekarból, így egyelőre igen nehéz jellegzetes karaktere nélkül elképzelni a csapatot. A Cry Free-nek azonban előre kell tekintenie, hiszen a rövid búcsúkoncert-sorozatot követően máris komoly megmérettetések várnak a Deep Purple Cover Band-re. Ahogy már hírül adtuk, a zenekar 2013. április 6-án a 14. Győri Ütős Fesztiválon a nagy múltú amerikai rockdobos, Bobby Rondinelli (ex-Rainbow) zenekaraként lép színpadra, nem sokkal ezután pedig egy nagy németországi fesztiválra utazik "Purple Zeppelin Jam" nevű formációjával, és mindkét koncerten már az új gitáros dörrenti meg a klasszikus hard rock riffeket Fender Stratocasterén (bár utóbbi rendezvényen vendégként Oli is szerepel majd).

De ki is ez a bizonyos "új gitáros"? Kinek jut a megtisztelő feladat, hogy olyan kiemelkedő tehetségek utódja lehessen a Cry Free zenekarban, mint Kállai János és Lee Olivér? Igen, ahogy már bizonyára kitaláltátok, a bal felső sarokban látható szimpatikus fiatalemberről van szó, akit Nagy Dénesnek hívnak, és akit a "CF hagyományoknak" megfelelően maga Olivér választott utódjául, persze a zenekar jóváhagyásával. Oli még a tavalyi év végén mutatta be a csapatnak zenészbarátját, Dénest, akiről hamarosan az is kiderült, hogy első számú jelöltje a megüresedő posztra. Nem sokkal később a meghallgatásra is sor került, ahol a gitáros jelöltnek 3-4 Deep Purple dallal kellett volna csak bemutatkoznia, ő azonban egy komplett, kétórás DP műsorral a kezében/fejében érkezett, amelynek minden dalát abszolút színpadképes állapotban, hibátlanul prezentálta, rögtön az első alkalommal. Ez az elhivatottság és profizmus igen meggyőzőnek bizonyult, és miután mindehhez társult még egy rendkívül dinamikus megszólalás is, az Olivértől is ismert -Hendrixből, Page-ből és Blackmore-ból merítő -bluesos megközelítésű, de az övénél némiképp markánsabb játék, a srácoknak nem kellett külön zenekari megbeszélést összehívni, hogy döntsenek személyéről. Már csak a megfelelő időzítésre volt szükség, hogy a csere a lehető legszerencsésebb módon valósulhasson meg.

Ha ellátogattok a honlap "Zenekar" menüpontjához, megismerkedhettek Dénessel egy kicsit közelebbről is. Számos érdekes egybeesést fogtok találni Olivér és Dénes csatlakozásában, ami a két gitáros életkorát, tanulmányait, hangszereit és zenei preferenciáit illeti. Ez természetszerűleg azt is jelenti, hogy az "új Cry Free" megszólalása nem változik meg gyökeresen, bár Dénes némileg erőteljesebb játéka a rockos vonal erősödésével kecsegtet.

Az alábbiakban láthattok vele egy videót másik jelenlegi zenekara, a Milf Magnet egyik koncertjéről, de a Cry Free gitárosaként élőben is bemutatkozik most pénteken a kapuvári Shop Stop-ban, március 9-én a fővárosi Pecsa Music Clubban és március 14-én a mezőkövesdi Boo-mer-ang Biliárdszalonban, mely szereplések egyben Olivér búcsúkoncertjei is.