Hírek

Újabb Cry Free sztárszereplés - Bobby Rondinelli (ex-Rainbow)2013. február 3., 21:34

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
20. alkalommal lép színpadra élő rocklegenda zenekaraként a Cry Free idén tavasszal. A 14 Jon Lorddal közös varázslatos szereplés mellett eddig Ian Paice (Deep Purple) dobossal, Ken Hensley (Uriah Heep) orgonista-zeneszerzővel és Nick Simper DP basszusgitárossal osztotta meg a színpadot a Cry Free. 2013. április 6-án a 14. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál programja keretében Bobby Rondinelli dobossal lép majd fel a csapat, a Mester hangszeres bemutatóját követő bő félórás zenekari blokkban.

Az 58 éves new yorki születésű amerikai muzsikus olyan bandákban fordult meg, mint a Black Sabbath, a Quiet Riot, a The Lizards, a Scorpions és a Blue Öyster Cult, de a Deep Purple rajongók elsősorban a Rainbow-ban Ritchie Blackmore mellett eltöltött évei okán ismerhetik. Rondinelli a Joe Lynn Turner nevével fémjelzett Rainbow korszak dobosa volt, olyan albumokat megalapozva erőteljes játékával, mint a Difficult To Cure (1981), a Straight Between The Eyes (1982) és a Live Between The Eyes (1982), mely utóbbin puszta kézzel játszott dobszólója is hallható. Néhány felvétel erejéig az 1986-os Final Vinyl c. Rainbow lemezen is szerepelt. A hazai közönség utoljára az Over The Rainbow nevű produkcióval láthatta színpadon, amikor az ifjabb Blackmore és JLT társaságában mértek komoly R'n R csapást az A38-as hajó közönségére. A győri Ütős Fesztivál világsztár vendégeként visszatérő Rondinelli a Cry Free legénységével szövetkezve is elsősorban a Rainbow-ban eltöltött éveire emlékszik majd vissza muzikális értelemben.

Kedvcsinálónak itt egy felvétel, ahol Rondinelli a Ritchie Blackmore, Roger Glover és Joe Lynn Turner alkotta illusztris csapat ütőseként szögeli a Beethoven témák alá valót a Difficult To Cure c. darabban, amelyet a Deep Purple Családfa koncerten a Cry Free is előadott múlt pénteken.Ajánljuk figyelmetekbe a 3 évvel ezelőtti Ütős Fesztivál Ian Paice - Cry Free szereplépésének videóját is: