Hírek

Montreux-ből Bécsbe2012. november 15., 17:15

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A "Machine Head 40" európai turné következő állomása Bécs, ahol holnap, azaz pénteken este 8 órától a Szene Wien klub falai között dörrennek meg ezúttal az 1972-es Deep Purple album dalai. A Cry Free továbbra is a jól bevált recept szerint tálalja ezt a klasszikus finomságot, vagyis a stúdióalbumról ismert zenei megoldások közé jócskán beemel a szintén 40. születésnapját ünneplő "Made In Japan" koncertlemez élő Purple varázslataiból is.

A bécsi koncerten egy dal erejéig az osztrák dobos Rainer Lidauer is színpadra lép a magyar Deep Purple Cover Band-del. Vele még a "Deep Purple History" koncertek alkalmával találkozhattatok két évvel ezelőtt, amikor a Cry Free produkciós partnerével, az ír-osztrák DP tribute Purpendicular csapatával lépett színpadra Magyarországon, Ausztriában és Németországban. A szervezés egy pontján ezúttal az a helyzet állt elő, hogy Tatai Tamás nem tud majd részt venni ezen a koncerten, így Atkáék Rainer segítségét kérték, aki örömmel vállalta el a teljes koncert ledobolását. Az események későbbi szerencsés alakulása következtében Tomi mégiscsak ott tud lenni a fellépésen, de hálája jeléül a csapat ragaszkodott hozzá, hogy a kiváló osztrák ütős legalább egy dal erejéig lépjen színpadra a Cry Free-vel.

Akárcsak két évvel ezelőtt a "Deep Purple History", vagy a múlt heti svájci koncerten a "Purple Queen" produkció, a bécsi "Classic Rock Night" is két zenekart vonultat fel. A magyar Deep Purple Cover Band partnere ezúttal az osztrák Grand Zeppelin együttes, akik a Purple Zeppelin Jam projektéhez hasonló igényességgel ápolják a Led Zep zenei örökségét. A koncert a Cry Free szereplésével kezdődik 8 órakor, őket követi a Grand Zeppelin műsora kb. fél 10-től. Bár a jegyek nem olcsók (19 és 21 euróért vásárolhatók meg), a távolság abszolút áthidalható, úgyhogy szeretettel várjuk a kalandvágyó CF rajongókat holnap este Bécsben!

Ez pedig egy kis ízelítő a Grand Zeppelin muzsikájából, még szintén Rainerrel a doboknál: