Hírek

Privát Cry Free buli szombaton2012. november 2., 01:00

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Cry Free zenekart elsősorban komoly helyszíneken, komoly produkciókkal fellépő csapatként ismerjük, gondoljunk csak a Művészetek Palotájára és Jon Lordra, a Gastrobluesra és Ken Hensleyre, vagy a Győri Ütősfesztiválra és Ian Paice-re. Biztonsággal kijelenthetjük, hogy a Deep Purple Cover Band az egyik legprofesszionálisabban gondolkodó hazai tribute banda, ezzel együtt a srácok nem ragaszkodnak mereven az állandó komolysághoz, és simán benne vannak lazább keretek között szervezett, házibuli jellegű rock n roll vidámságokban is.

Bár az efféle szereplések eseti jelleggel fordultak elő eddig is, és ezután is, 17 éves karrierje során a csapat megfordult már privát szervezésben szülinapi bulikon, céges búcsúztatón, kislétszámú "házi" motorostalálkozón, sőt még legénybúcsún is. Ilyenkor a szereplés hátterében természetesen az áll, hogy az ünnepelt személy(ek) óriási Deep Purple (netán Cry Free) rajongó(k), aki(k) számára egy CF koncert kiváló lehetőség az önfeledt szórakozásra. A zenekar örömmel vesz részt efféle mókákban, különösen akkor, ha az ünnepelt célszemély(ek) kedvelt törzsrajongó(k) és/vagy barát(ok), és igyekszik meghálálni neki(k) a saját zsebből történő finanszírozást igazi "szívküldi" műsorokkal. Ezek általában egyszeri események, de akad egy igazán komoly hagyományokra visszatekintő hasonló privát rendezvény is, amely Rábakecöl nevéhez köthető, és ahová 2006 óta jár a zenekar, legalább évente egyszer. Ez egy 30-40 fős baráti társaság központja, akik eleinte csak a környékbeli Cry Free koncertekre jártak lelkesen, majd bő hat évvel ezelőtt úgy döntöttek, saját CF bulikat fognak szervezni.

Hogy kik is ezek a kedves emberek, az kiderül legújabb fotógalériánkból, de ne vicces kis amatőr fotógyűjteményre számítsatok, hanem egy igazán profi fotós kiváló munkáira, és rajtuk a tavalyi őrületes "házi koncert" forró pillanataira. Az idei szereplés holnap lesz, és bár a szervezés ezúttal is privát, a rendezvény nem zártkörű, így a környékbeli CF rajongók előtt a Soós Imre Kulturális Központ kapui nyitva állnak majd.