Hírek

Az új Cry Free műsor2012. szeptember 30., 16:41

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Új műsor-különlegességgel készül a Cry Free, melyet több őszi koncerthelyszínén is bemutat majd. Mint tudjátok, a Deep Purple Cover Band a legtöbb tribute produkciótól eltérően folyamatosan változtatja műsorát, akár egyik hónapról a másikra teljesen kicserélve a szettlistát. Emlékeztetőül a CF év januárban a Deep Purple első budapesti fellépésének 25 éves jubileuma alkalmából az 1987-es Purple turné műsorával indult, de áprilisban már az 1970-es In Rock album komplett műsora következett, az őszi szezont pedig a Purple Zeppelin Jam nyitotta meg két héttel ezelőtt néhány új Purple dalverzióval és 7db(!) Led Zeppelin újdonsággal. A cry free-s srácok tehát nem ülnek a babérjaikon, ez nyilvánvaló, de mit főztek ki az őszi folytatásra?

A 2012-es év egy fontos Deep Purple jubileumot hozott magával, amiről a világ minden pontján megemlékeznek a rockrajongók, és amely évforduló mellett a Cry Free sem mehet el szó nélkül. Negyvenedik születésnapját ünnepli a "Machine Head" lemez, amely a legsikeresebbnek tartott Deep Purple alkotás, már csak azért is, mert az emblematikus "Smoke On The Water" c. dal ezen az albumon található. A szintén rajta található "Highway Star", "Lazy" és "Space Trucking" c. szerzemények is 40 éve folyamatosan a Deep Purple koncertek alappillérei, és a Cry Free bulik szereplői is lassan 17 éve. A jubileum apropóján azonban a legendás lemez komplett tracklistája életre kel majd a korabeli bónusz "When A Blind Man Cries"-zal kiegészítve.

Szintén 40 éves a másik korszakalkotó Purple lemez, a minden idők legjelentősebb koncertalbumának is kikiáltott "Made In Japan", amely a Machine Head eleve erős zeneanyagát még magasabb szintre emelte az élő változatokkal. A Cry Free a két lemez ütős egyvelegével készül a próbateremben, és alig várja az október 26-i bemutatót (Pecsa Cafe), illetve az azt követő hazai és nemzetközi "Machine Head tribute" turnéállomásokat.

Illusztrációként pedig itt egy igazi Highway Star videocsemege egy varázslatos estéről...