Hírek

Atka 25 - jubileumi nagykoncert2012. május 17., 03:03

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Hazánk kihívásokkal teli kis rockszakmájában 25 évet aktívan eltölteni talán tényleg kisebbfajta fegyvertény, de a napokban jubiláló Scholtz Attila énekes nem ünnepelni invitálja barátait és rajongóit a nevével összeforrt Cry Free – Deep Purple Cover Band soron következő fővárosi koncertjére. A negyedévszázados jubileum szerinte csak egy jó ürügy egy hatalmas bulizásra, rengeteg régi baráttal.

Meg persze jó alkalom egy igazán rendhagyó műsorra is! Bár a Cry Free híres arról, hogy soha nem játszik két hasonló koncertet, és állandóan bővülő Deep Purple repertoárjuk is elég biztosíték a folyamatos megújulásra, egy ilyen jubileum óriási lehetőség a valódi ínyencségekre. 5 olyan dal is felcsendül majd, ami valószínűleg csak ezen a pénteki estén, május 25-én, aztán soha többé. Ezúttal ráadásul jó messzire is elmerészkednek Atkáék a Deep Purple jól ismert világától. Persze DP érdekességek is várhatók, de közkívánatra újra lesz Jesus Christ Superstar részlet is, illetve „ellenpontként” többek között Black Sabbath is, és annyit elárulhatunk, hogy nem a „frázissá játszott” Paranoid nótával készül a csapat. Mivel Atka (egyik) kedvenc énekese Glenn Hughes, aki ráadásul néhány hét múlva hazánkba látogat, vele kapcsolatos meglepetések is várhatók.

De ne is áruljunk el mindent előre! Talán csak annyit még, hogy az énekes igyekszik megemlékezni eddigi pályájának minden jelentős állomásáról 1987-től máig, így a buli koncepciója szerint, összes említésre méltó egykori csapatából meghív egy-egy olyan ex-kollégát, akivel a mai napig is tartja a kapcsolatot. Akik pedig technikai akadályoztatás okán nem tudnak testi valójukban együtt muzsikálni vele 25-én este, virtuális formában „vesznek majd részt” a koncerten, és néhány „sokkoló” archív felvétel is előkerül. :-)

Nagyon is hús-vér formában lesz viszont jelen a Monochrome Skies progresszív rock/metal együttes, akik vendégzenekarként a hangulat beindításáért felelnek. Ők sem először bukkannak fel a Cry Free háza táján.

És aki ismeri Atkát, illetve néhány igazi tréfacsináló hírében álló zenészbarátját, tudja, hogy egy ilyen buli nem lehet mentes a vidámságtól sem. A Cry Free tagságáról is tudvalevő, hogy a konkrét zenélésen kívül gyakorlatilag semmit nem vesznek komolyan, így fel kell készülni a rekeszizmok alapos igénybevételére is. :-)

Mindenkit szeretettel várunk, aki kedveli Atka hangját, személyét vagy a szakmán belüli szerepvállalását, illetve, aki a 25 év során bármikor is közel állt hozzá. Csapjunk egy „rendes” R n R bulit együtt!

CRY FREE – ”Atka 25”
Vendégek: a régi zenésztársak (nem kevesen)
Előzenekar: Monochrome Skies
Időpont: 2012. május 25. (péntek)
Kapunyitás: 19h
Kezdés: 20h
Helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.
Jegyár: 1.500.- (elővételben: 700Ft)
Az esemény Facebook oldala: itt