Hírek

Világsztárok a Dio emlékest támogatói között2012. május 7., 14:55

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A pénteki pecsás Ronnie James Dio emlékestet, melyen 4-5 dal erejéig Scholtz Attila CF énekes is színpadra lép, nemzetközi érdeklődés övezi, és szívesen állnak mellé a legendás néhai dalnok egykori barátai és szerettei. A "kis nagyember" özvegye, Wendy Dio is pártfogója a rendezvénynek, de számos régi muzsikuskollega és rajongó is üdvözölte a magyar kezdeményezést, melynek örömmel adtak hangot nyilvánosan is. Elsőként a nemrég hazánkban járt Vinny Appice dobos szólalt fel az esemény kapcsán, aki hosszú éveken át dolgozott együtt a Mesterrel.


Ezután nem sokkal Nils Patrik Johansson (Astral Doors) is csatlakozott hozzá, aki az alábbi üzenetet juttatta el a szervezőgárdához.


Nagy erőkkel készül az itthoni népes muzsikusgárda is, akik arra tesznek kísérletet, hogy Dio teljes karrierjéről méltóképpen emlékezzenek meg a Rainbow-ban, a Black Sabbath-ban és a magáról elnevezett DIO zenekarban eltöltött évei átfogó megidézésével. Atka elsősorban a Purple-torok Ian Gillan csatlakozását közvetlenül megelőző Black Sabbath éra dalaiért felel majd, de későbbi szerzeményekben is hallható lesz, és a Blackmore vonatkozás okán nem kizárt némi "rainbow-zás" sem. :-)