Hírek

Az erdélyi szereplés krónikája2012. május 2., 00:52

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Cry Free szombati sepsiszentgyörgyi szerepléséről így számolt be az idén 50.000 nézőt vonzó Szent György Napok hivatalos krónikása:

"Hangos rockkoncert rázta meg a napsütéses szombat délutánt a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren, hiszen az április 28-i koncertsorozatot a Cry Free, a Deep Purple tribute zenekara indította.

Kezdetben az érdeklődők a délutáni hőség ellen védekezve az árnyékba húzódva várták a koncert kezdetét, de amint a zenekar a húrok közé csapott, a forróság ellenére is jókedvű táncolásba kezdtek a színpad előtt. A Cry Free énekese, Scholtz Attila elmondta, hogy nem csak a legnagyobb slágereket, és a legismertebb dalokat éneklik el, hanem a Deep Purple diszkográfiáját összességében.

A zenekar sepsiszentgyörgyi fellépése mellett számos más helyen is megfordult már, körbejárta Európát, illetve Ázsiában is koncerteztek már, több híres rockzenésszel is játszottak együtt pályafutásuk során. Megemlítendő, hogy nem hiába nevezik magukat a Deep Purple kedvenc feldolgozás-zenekarának, hiszen többször léptek már fel a legendás rockbanda előtt, és játszottak együtt a zenekar több tagjával. A Cry Free rutinját megmutatva felrázta a szombat délutánt."

Ez pedig egy videórészlet a koncert elejéről, melyet az óriási színpad (ld -a koncert előtt készült -képünkön) gigantikus háttérkivetítője számára kamerázott az egyik operatőr, és a jelek szerint egyben rögzített is. Bár a kamera mikrofonja nyilván kevéssé adja vissza a helyszín valódi hangzását, talán így is érzékelhető valamelyest az a monstre, "nadrágszárlengető" sound, amelyet az Omega legendás hangmestere, Spulni keverésében a több nagycuccból összeépített mega-PA leadott, és ami többek egybehangzó véleménye szerint az igazi Deep Purple megszólalásával vetekedett. A videón látható szórványos és maroknyi, de annál elszántabb DP rajongó csapatok a koncert végére egy jó félezres közönséggé olvadtak össze a színpad előtt.A Facebookon pedig egy teljes albumnyi fotót tekinthettek meg az egész nap történéseiből, amelyeket továbbiak követnek majd itt a honlapon is.