Hírek

Deep Purple & Queen In Rock2012. április 7., 00:51

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
"Két nemzetközileg is sikeres magyar tribute zenekar, a Cry Free és a Queen Rocks fog össze 2012. április 21-én szombaton, hogy egy duplakoncert erejéig elkalauzolják közönségüket a dallamos hard rock hőskorába. A cél közös: az „anyazenekarok”, vagyis a Deep Purple és a Queen progresszív korszakának megidézése leginvenciózusabb és legerőteljesebb dalaik életre keltésével.

A rendezvény több szempontból is különleges. 5 év után először lép fel újra „elektromosan” az általában Queen Unplugged Project néven akusztikusan működő dallamos rock tribute, és kettős Queen jubileumot is ünnepelnek a Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület (HQFC) támogatásával, akik izgalmas extrákkal is jelen lesznek. A 16 éves Cry Free pedig 6 évvel ezelőtti sikeres koncepcióját veszi elő, amikor műsora egyik felében a teljes Deep Purple In Rock albumnak állít emléket, másik részében pedig egy méltatlanul elfeledett DP korszakot vesz górcső alá pályafutása során először, Magyarországon soha nem játszott dalokkal.

A helyszín a IX. Soroksári út 164. sz. alatt található Bakelit Multi Art Center, amely tágas nagytermével, magas színvonalú hang- és fénytechnikával felszerelt nagyszínpadával, valamint kedvező jegyvásárlási konstrukciókkal (pl: elővétel: mindössze 900Ft-ért!) és számtalan vonzó italakcióval járul hozzá az élményhez. A koncertek után rock disco marasztalja majd az egybegyűlteket, akiknek nem kell az órájukat nézni bulizás közben, ugyanis az éjszakai járat félóránként indul a bejárat előtti megállóból."

Így számol be a Cry Free két hét múlva esedékes következő nagy dobásáról a hivatalos beharangozó tömör változata, de hamarosan közzétesszük a minden részletre kiterjedő bővebb verziót is.