Hírek

Koncertek, közreműködések, interjúk és Ken Hensley a Cry Free-ről2012. március 31., 16:13

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Soós Norbert Hammond orgonáját és Scholtz Attila tolmácsolását is hallhatja 2012. április 4-én szerdán az, aki ellátogat a Petőfi Csarnokba a színes nemzetközi fellépőgárdát felvonultató nagyszabású Gary Moore emlékkoncertre. Norbi és Atka ezúttal nem lép fel, csak hangszerükkel, illetve nyelvtudásukkal járulnak hozzá a néhai rock-blues legenda tiszteletére rendezett koncert sikeres lebonyolításához, hasonlóan ahhoz, ahogy Ken Hensley koncertjén közreműködtek zenei szereplésük mellett.

Ennek apropóján egy régi elmaradásunkat is pótoljuk most: figyelmetekbe ajánljuk a Hensley koncerten készült Pecsa interjúkat, melyek egyike a Mesterrel készült (Atka közreműködésével), a másikban pedig már a Cry Free frontemberét faggatta a csapat jelenéről és jövőjéről a Petőfi Csarnok sajtósa. Előbbit itt olvashatjátok, utóbbi pedig itt található.

Hensley mestert magyar zenésztársairól is kérdezte a riporter, a billentyűslegenda így nyilatkozott a Cry Free zenészeiről: "Ezek a srácok nagyon jól, szenvedéllyel játszanak, érezni az erőt abban, amit csinálnak. Tetszett, amit délután a hangpróba alatt hallottam. Könnyű velük játszani, látszik, hogy komolyan veszik, amit csinálnak. Fontos, hogy a zenész magasra tegye a mércét, kihozza magából a legtöbbet. Ráadásul kiéneklik azokat a magas hangokat is, amiket én már nem tudok."