Hírek

Hard rock nyitóbuli a Pecsa Music Clubban2012. március 5., 14:14

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Petőfi Csarnok eddigi sikeres helyszínei, a Pecsa Hall (nagyterem) és a Pecsa Cafe mellett két új vonalat is elindít, a jó idő beálltával nyitó Pecsa Garden-t, amely a Zöld Pardon mintájára minden este várja majd a jó levegőn szórakozni vágyókat, valamint a Pecsa Music Clubot, amely a Cafe és a nagyterem közötti közönségigényt (150-300 fő) szolgálja ki. A Cry Free mindkét helyszínen látható lesz az év folyamán, most pénteken, azaz 2012. március 9-én, pedig egyenesen vele indul el a Music Club rockzenei műsorsorozata.

Változások vannak a Cry Free fővárosi koncertpolitikájában is. Bár voltak olyan idők is, amikor úgy tűnt, hogy az évek óta havi rendszerességgel működő budapesti CF klub akár háromhetente is sikeresen működhetne, a mai gazdasági mutatók és az egyre csökkenő életszínvonal mellett a legtöbb rockrajongó még ritkábban engedheti meg magának a rendszeres koncertre járást, mint azelőtt. A zenekar ezért -nehéz szívvel bár, de -úgy döntött, hogy fővárosi koncertjei között kissé hosszabb szüneteket tart, és átlagosan másfélhavonta lép majd csak színpadra. Ez persze nyilván önmagában is tovább növeli a fellépések értékét, de a csapat maga is még fokozottabban törekszik majd arra, hogy mindenegyes Cry Free koncert valóban felejthetetlen élményt nyújtson.

Lássuk mit kínál a Pecsa Music Club nyitóbulijára a Cry Free! A műsor átmenetet fog képezni a nagy januári jubileumi party zenei érdekességei és a csapat most készülő új koncertkülönlegessége között. Vagyis újra felcsendül a The House Of Blue Light lemez és a legendás 25 évvel ezelőtti első hazai Deep Purple koncert néhány izgalmas pillanata, valamint egy kis betekintést kaphattok abba is, hogy min mesterkednek a srácok kis "boszorkánykonyhájukban" jelenleg. A koncerten fellép a zenekar régi muzsikusa és barátja is, a külföldön dolgozó, de jelenleg éppen itthon tartózkodó Blaskó György dobos is, aki 1998 és 2008 között volt a csapat oszlopos tagja. A Cry Free vendége lesz a Milagro - Santana Tribute zenekar is, akik közel 300 km-t utaznak pénteken, hogy a Deep Purple Cover Band és közönsége előtt bemutatkozhassanak. Erősen javallott a korai érkezés, ui. a srácok tényleg jók, és a szintén gitár-Hammond kettősre épített, ám latinosabb ritmusokon alapuló, két ütőssel is kiegészített muzsika kiváló hangulatkeltésnek ígérkezik a Cry Free koncertje előtt.Kapunyitás 8 órakor, a szabadtéri színpad felől, melyet rögtön követ a Santana Tribute szereplése, majd kis szünet után a Deep Purple emlékest. A jegyár még mindig csak 1000Ft. Szeretettel várunk minden elhivatott élőzene-rajongót!