Hírek

Ken Hensley és a Cry Free koncertje visszatekintve2012. február 12., 00:01

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Lassan egy hét is eltelt Ken Hensley koncertje óta, de a szívekbe költözött melegség még mindig nem hűlt ki. Hensley mester kedves és nyitott személyisége zenéjén és történetein keresztül is megérintette az egybegyűlteket, akik szinte csordultig megtöltötték a Pecsa Cafét kedd este. Előbbihez akusztikus gitárjai, zongorája, majd a show végén Norbitól kölcsön kapott Hammond orgonája, utóbbihoz pedig Atka volt a "szócsöve", aki a Livesound Productions felkérésére Hensley tolmácsa volt e páratlan estén.

A sokat megélt muzsikus érdekfeszítő történetei között találhattunk komolyat, sőt meghatót is, de az est beszélgetős epizódjainak fő jellemzője mégis a humor volt, és Hensley erőlködés nélkül nevettette meg a bő 150 fős közönség minden tagját, ahányszor csak akarta. Persze a zene is kellő hangsúlyt kapott, és egymást váltották a Mester szólódalai illetve a Uriah Heep klasszikusok, ahogy ő is gyakran váltott zongorája és gitárjai között. Ígéretéhez híven a gitáron is bemutatta sokszínűséget, hiszen felváltva játszott barna és fekete gitárján. :-) Ez csak egy számos tréfájából, amelyekkel rendszeresen mosolyt csalt arcunkra, és amelyek sokszor az önkritikát sem mellőzték. Egy nagyon szimpatikus embert ismerhettünk meg, aki ritkán mutatta meg rocksztár arcát, legtöbbször csak egy sallangmentesen muzsikáló és éneklő EMBERt láthattunk, aki hálás közönségének, amely évtizedek óta lehetővé teszi a számára, hogy valóban élje azt az álmot, amit kissrácként megálmodott magának.

A dalok többségét egyszemélyben is kiválóan megvalósította, ritkán maradt hiányérzet a hallgatóságban. Ezzel együtt mindenki (rajongók, zenészkollegák, újságírók és szervezők) egybehangzó véleménye szerint a koncert igazi katarzisa a Cry Free színpadra lépése után érkezett, és a háromszámos közös blokk tényleg valódi bombaként robbant az est végén.

Mivel ezúttal is készült videófelvétel, hamarosan az is átélheti ezt az élményt -legalábbis virtuálisan -aki ezúttal nem tudott ott lenni a jeles eseményen. Addig "be kell érnetek" szavakkal és állóképekkel; ajánljuk figyelmetekbe a Hard Rock Magazin koncertelemző írását, mely kétféle szemszögből is bemutatja a történéseket, illetve két új fotógalériánkat (#1,#2), melyeket nemrég tettünk közzé itt a honlapon.