Hírek

Hard Rock Farsang és kettős Cry Free jubileum ma este!2012. január 27., 10:12

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Eljött a nagy nap! Hetek óta egyre izzóbb hírverés folyik az összes hazai rockzenei fórumon a IV. Hard Rock (Tribute) Farsang közeledtével. Már azt is tudjuk, hogy a Hard Rock Magazin olvasói a gyakori CF vendég Körmendi Roland Monochrome Skies nevű zenekarát választották a pályázati pozícióba, akik ezúttal Dream Theatert fognak nekünk játszani nem sokkal a 19 órai kapunyitás után. Azt meg már rég tudjuk, hogy őket a Judas Best követi majd 20 órától, aztán pedig az Up The Irons 21 óra 15 perctől, ahogy azt is tudjuk, hogy kiváló vendégzenészek egész sora teszi majd tiszteletét náluk. Találkozhattok Kiss Zolival, Lahovecz 'Puccer' Zoltánnal, Jung Norberttel, Schrott Péterrel, Tóth 'Carlos' Károllyal és Gondosch 'Güzü' Jánossal is. Hallhattunk egy érdekes játékról is: ha bemutatod eredeti koncertjegyedet az első hazai Deep Purple, Iron Maiden vagy Judas Priest koncertről, értékes nyeremény birtokosa lehetsz. De itt a cryfree.hu-n egy kicsit most beszéljünk arról, ami bennünket a legjobban érdekel. Arról, hogy mi is az, ami a rendezvény igazi gerincét adja, az alapkoncepcióról, amelyhez a Hard Rock Farsang is olyan szívesen csatlakozott bő egy hónappal ezelőtt.

Ma este fél 11-től kettős jubileumot ül a Cry Free. Egyrészt ünnepli 16. születésnapját, hiszen 1996. januárjában alakult a zenekar. De mint megszokhattátok, a Deep Purple Cover Band csak a kerek évfordulókat ünnepli nagy csinnadrattával, úgyhogy a tortából előugró meztelen csajra várnotok kell 2016-ig. :-) Annál nagyobb erőkkel készül a zenekar a Deep Purple első budapesti látogatásának napra pontosan 25 éves jubileumának méltó megünneplésére. Az 1987-es Deep Purple turnéműsor teljesen egyedülálló, számos olyan dalt és zenei megoldást tartalmaz, amely csak egy-két éven át szerepelt műsorukban, és soha többé nem volt élőben újra átélhető. A világ egyetlen DP tribute zenekara sem vállalkozott még ennek az izgalmas érának, az újjáalakult mk2 Deep Purple zenei kiteljesedésének színpadra vitelével, úgyhogy a ma esti szereplés abszolút unikum! Nekünk, magyaroknak, pedig személyes vonzalmunk is van ehhez a korszakhoz, hiszen ez hozta el először hazánkba Ritchie Blackmore-t, Ian Gillant, Roger Glovert, Jon Lordot és Ian Paice-t. A Cry Free mindenkit vár ma este azok közül, akik 25 évvel ezelőtt a 3 este valamelyikén átélték azt az önfeledt zenei orgiát, amit az említett öt rocklegenda együtt generálni tudott, akárcsak azokat, akik egész életükben sajnálták, hogy arról az élményről lemaradtak. Nem állítjuk, hogy ugyanazt az élményt a Cry Free-től is megkaphatják, de egy biztos: senki más nem juttathatja őket olyan közel ahhoz az élményhez, mint ők. És ne feledjük: a teljes múltidézésben a srácok segítségére lesz Gömöry Zsolt billentyűs is, aki az Eddával tűzközelből élhette ezt át 25 évvel ezelőtt, hiszen a két fellépő zenekar megnézte egymás műsorát a színpad széléről.

A Deep Purple legkeményebb, egyben legmókásabb, és legtöbb klasszikus zenei elemet tartalmazó műsora, amely talán kétszer volt/lesz átélhető csak Magyarországon, 1987 januárjában és ma este. Kihagyhatatlan!