Hírek

Purple Zeppelin Jam videó a cryfree.hu-tól Karácsonyra2011. december 17., 00:40

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Épp csak, hogy elhalkultak az őrületes veszprémi Purple Zeppelin Jam utolsó akkordjai, máris újra döröghetnek a rocktörténelem legnagyobb gitárriffjei, ezúttal a saját nappalid kényelmében, saját számítógéped hangfalairól, nem is akármilyen minőségben. Bár a hangzás is messze felülmúlja a youtube-on hallható koncertfelvételek zömét, melynek oka a felvétel módjában és az utómunka alaposságában rejlik, igazi büszkeségünk az élesen "hasító" full HD kép. A legkorszerűbb technikának köszönhetően olyan minőségben élvezheted a 2 millió képkockából 2000 vágással készült koncertfilmet, amelyet semmilyen DVD nem nyújthat.

De milyen koncertfilmről is van szó? Természetesen nem a tegnap esti buli anyagáról (bár abba is tervezünk majd betekintést engedni később), hanem az október végi Purple Zeppelin Jam ősbemutató 6 kézikamerával rögzített felvételéről, melynek gigászi méretű nyersanyagát mostanra sikerült feldolgozni, összeszerkeszteni, és a lehető legütősebb formába önteni. Bár igyekeztünk a 3 és fél órás műsort egy kompakt kis "összefoglalóba" tömöríteni, egyszerűen nem volt szívünk kiszelektálni az izgalmas zenei pillanatokat. Így végül csak a technikai problémák miatt nem igazán jól megszólaló dalok maradtak ki, és a majdnem teljes (szűk háromórás) anyag gyakorlatilag egyben megtekinthető.

Ez a mi kis ajándékunk a karácsonyfa alá, hiszen a Cry Free/Session csapat, valamint a Jamie Winchester, Sipeki Zoltán és Lukács Peta sztárvendéghármas által előidézett varázslat maga is egy ünnep volt. Persze a tegnapi, szintén varázslatos estéből sem hagynánk ki benneteket a világért sem, úgyhogy az újévben várható a Purple Zeppelin Jam video folytatása, de ne menjünk ennyire elébe a dolgoknak! Most inkább csak tekerjük fel a hangerőt, állítsuk a képminőséget a legmagasabb szintre, majd dőljünk hátra, és jöhet az "időutazás a bíbor léghajóval füstös vizek felett oda, ahol a dal ugyanaz marad"!



(Ha a géped hibát jelez a HD verziók (720p, 1080p) lejátszásánál, akkor frissítsd a böngésződet és a flash lejátszódat! Ha a Firefox böngésződ ezután sem boldogul a lejátszással, akkor a lejátszáshoz használd a Google saját böngészőjét, a Chrome-ot!)